НОВИНИ

Александър Гигов представи своята книга "Футбол вече 100 лета"

Творбата описва развитието на футбола в град Монтана, а основно действащо лице в нея е рекордьорът по мачове с екипа на националния отбор Стилиян Петров, чийто път във футбола започва именно от Северозападна България

александър гигов представи своята книга футбол вече 100 лета
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 13.03.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният журналист Александър Гигов представи днес на специална церемония своята книга "Футбол вече 100 лета", в която се говори за развитието на този спорт в град Монтана, а основно действащо лице е рекордьорът по мачове с екипа на националния отбор Стилиян Петров, чийто път във футбола започва именно от града в Северозападна България.

"Описани са първите му стъпки, включително как баща му го доведе на стадиона, както и впоследствие какво успя той да постигне в кариерата си. Това е едно послание към всички млади футболисти от малки градчета, защото те трябва да знаят, че имат шанс да успеят, ако имат воля", споделя авторът пред БНТ.

Самият Стилиян Петров също застана пред нашата камера, за да изрази своята гордост от факта, че е част от историята на футбола в родния си град.

"Това е една книга, която мой бивш треньор и ваш колега-журналист си е направил труда на напише. Тя описва историята на ФК Монтана - преходът през всички позитивни и негативни моменти. Аз съм горд, че съм преминал през тази структура и съм част от тази книга", заяви футболист №1 по брой мачове за България.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно облачно време с валежи
Предимно облачно време с валежи
Спортни новини 13.03.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 13.03.2024 г., 12:20 ч.