НОВИНИ

Александър Лазарова и Диа Евтимова загубиха още на старта в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:52, 21.01.2021
Чете се за: 00:33 мин.
Тенис
александър лазаров
Снимка: БГНЕС

Александър Лазаров приключи в първия кръг на тенис турнира на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара.

Държавният ни шампион на закрито влезе в основната схема след три поредни победи, но за съжаление отстъпи в оспорван мач на поставения под номер 5 в схемата Хуан Мануел Черундоло от Аржентина с 6:7, 4:6 за 1:55 часа.

Българинът определено може да съжалява за първия сет, в който той имаше аванс от 3:1 и 5:3 гейма, но не можа да го материализира. В край на сметка се стигна до тайбрек, в който аржентинецът поведе с 4:1 и 5:2, а след 7:3 затвори първия сет.

Във втората част Черундоло осъществи пробив, който му позволи да поведе с 4:1, но Лазаров отговори с три поредни гейма на своята сметка и изравни. За съжаление, сервирайки за оставане в мача, ръката на българина трепна и той допусна фатален пробив, след който Черундоло затвори мача.

Българката Диа Евтимова също загуби в първия кръг на турнира на ITF за жени в турския курорт. Тя отстъпи на рускинята Юлия Авдеева с 3:6, 3:6 за 77 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търпението в Челси свърши: Абрамович с ултиматум към Лампард
Търпението в Челси свърши: Абрамович с ултиматум към Лампард
Максималните температури ще са между 6° и 11°
Максималните температури ще са между 6° и 11°