НОВИНИ

Александър Томаш: Искам да променя манталитета

Ние трябва да излизаме с нагласата за победа във всеки един мач, допълни треньорът на Спартак

Александър Томаш Спартак Варна
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 23.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Томаш говори за доброто представяне на Спартак Варна от началото на сезона в Първа лига. „Соколите“ се намират на второто място във временното класиране, като записаха три победи и имат на сметката си 10 точки. Наставникът призна, че иска варненци да излязат с нагласата за победа във всеки един мач.

Това, което искам да изградя ще подобри индивидуалните качества на играчите, ще бъде приятен за окото футбол. Това е процес и ние сме много далеч от него, така че аз като съм говори това нещо, не казвам, че ще стане от днес за утре“, започна той.

"Имаме много работа, но момчетата се стараят и опитват. Смятам, че футболистите са професионалисти, моята задача е да ги държа здраво стъпили на земята. Мотивацията е строго индивидуална, но мисля, че успявам. Вече това са похвати, които няма да разкрия, защото те остават вътре в съблекалнята. В крайна сметка разчитам страшно много на тяхната самодисциплина“,допълни специалистът.

Знаем срещу какъв отбор играем, знаем техните традиции. Аз съм наясно с нашия отбор, но съм казал, че искам да променя манталитета във всеки един мач. Независимо с кой играем, ние трябва да излизаме с нагласата за победа. Вече как по какъв начин ще са средствата и методите, това е на тренировъчното игрище. Трябва да ги претендираме нещата, за да може да се получат по време на мача“, коментира Томаш по повод Ботев Пловдив, който следващия съперник на тима от Варна.

Мачът от шестия кръг между Ботев и Спартак ще бъде изигран утре от 21:15 часа в Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов начерта схема за "Южната дъга", Терзиев го покани за главен архитект
Борисов начерта схема за "Южната дъга", Терзиев го покани за главен архитект