НОВИНИ

Александър Томаш се доближава до ЦСКА

Наставникът почти сигурно ще напусне Спартак Варна, за да поеме "армейците"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:10, 27.08.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
александър томаш почивката казах играчите преборят себе
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Александър Томаш се доближава до треньорския пост в ЦСКА. Макар че все още няма нищо официално, наставникът почти сигурно ще напусне Спартак Варна. Индикациите за раздяла между двете страни се засилиха, след като една от фенските фракции на варненци – „Трибуна Соколъ“излезе с остра реакция по темата.

Въпросните фенове на спартаклии обвиниха бившия футболист на „армейците“ в липсата на чест, достойнство и морал. Според информацията той вече се е сбогувал с привържениците на днешната тренировка на соколите.

Ето какво гласи и позицията на „Трибуна Соколъ“:

"Вярвахме и заехме позиция – бяхме длъжни да го направим, дори с риск да попаднем в ситуация като тази. Томаш очевидно няма никаква чест, достойнство или морал, а най-вече му липсва и кураж.

Обръщаме се към единствените и истински важни – вас, феновете на Спартак Варна! Знаем, че сме минали през всичко, преминахме през ада, за да съществуваме... и ще се справим и с това. Подгответе се за следващото домакинство – всички заедно, рамо до рамо на стадиона, в лошо и в още по-лошо, докато не дойде доброто!

С уважение към всички спартаклии,

"Трибуна Соколъ"

Томаш пое тима от Варна това лято и резултатите не закъсняха. Под негово ръководство Спартак се радва на силен старт на сезона в Първа лига, където след шест кръга заема третото място във временното класиране с 13 точки, завоювани след четири победи, едно равенство и една загуба. Още в първия ден на настоящата седмица варненци обявиха, че нямат намерение да се разделят с него.

Ако все пак това се случи, той ще замени на поста Томислав Стипич, който бе отстранен в неделя. От началото на сезона представянето на „армейците“ е крайно незадоволително, като се намират на 13-та позиция в подреждането на родния елит със скромния актив само от 3 точки, като имат четири поражения.

Преди това 45-годишният специалист бе начело на Банско, Локомотив Горна Оряховица, Верея, Берое, Етър и Локомотив Пловдив. Наставникът изпълняваше и ролята на асистент в щаба на Берое.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звездно очакване: Последни приготовления за кинофестивала във Венеция
Звездно очакване: Последни приготовления за кинофестивала във Венеция