НОВИНИ

Александър Томаш: Ще се опитам да изградя семейство в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна.

Александър Томаш ЦСКА
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 27.09.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна. Той коментира актуални въпроси около тима.

"Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години трудно се играе във Варна. Играл скъм като футболист там. Треньорът Илиан Илиев е изградил не просто отбор, а семейство. Спазват се неговите правила. Нашата цел обаче е победа и трите точки", бяха встъпителните му думи.

"По вътрешен правилник имаме глоби. Това е процес, трябва ни време, но ние нямаме нужното време. Разполагам с прекрасни хора, добри футболисти. За мен най-важно е да създадем семейство. Неминуемо ще имаме проблеми, играта няма да е това, което искаме. Всеки един мач е важен и не можем да си позволим да подценяваме себе си. Казвам на футболистите, че във всеки мач играем срещу себе си. Аз съм играл като футболист и треньор срещу ЦСКА, знам каква е нагласата на противника. Аз ще се опитам да създам семейство и сме на прав път", добави той.

"Футболът е силата на ЦСКА. Срещу нас ще излезе отбор, който ще ни покаже нужното уважение. Всеки противник даже надскача възможностите си срещу ЦСКА. Във всеки мач и ние трябва да излизаме от зоната си на комфорт и да търсим победата. Да излизаме на терена с ореола на победители", смята Томаш.

"Нормално - имаме кадрови проблеми. Кордоба няма да може да вземе участие в мача, има мускулни проблеми. Интензитетът е висок и като променим начина на работа е нормално да има леки неразположения. Това не трябва да бъде извинение. Лиъм Купър е в групата, ще решим за него непосредствено преди мача", каза още треньорът.

"Най-важното е, че съм много щастлив, че ще се случи стадионът. Имам вътрешна информация, която няма да ви издам. ЦСКА домакинства навсякъде. Не е приятно, че не сме на стадиона си, но независимо на кой стадион сме, доставяме радост. Това са феновете, не ги интересува футболиста Х или треньора Х, а отбора", смята специалистът.

Томаш каза и какво мисли за това, че треньорът на Левски Станислав Генчев е отписал ЦСКА в борбата за титлата.

"Вижте, тези въпроси са интересни. Крайно време е треньорите в България да показваме взаимно уважение. Няма да кажа нищо лошо за който и да е колега. Само ще кажа така - ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места. Достатъчно ли е?".

"Перфектна е комуникацията си с изпълнителният директор Златков. Той е професионалист. ЦСКА не е само клуб, но и бизнес. Това е екипна работа - всеки един да дава мнението си в областта, в която е специалист. ЦСКА да бъде изведен там, където заслужава. Публиката е единствена на нивото, което заслужава ЦСКА. Нито отборът, нито клубът е това ниво", отсече Томаш.

"Аз съм си вкъщи. Знам какво представлявам аз и екипа ми. Радвам се, че запалваме червената общност. Ние трябва да бъдем факелът, но все още не сте видели това, което можем", завърши Александър Томаш .

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена от Белослав стана жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Белослав стана жертва на телефонна измама
Гръцките власти намериха тялото на жена и спасиха десетки мигранти в морето
Гръцките власти намериха тялото на жена и спасиха десетки мигранти в морето