НОВИНИ

Александър Томаш започва изграждането на изцяло нов Локомотив (Пловдив) (Видео)

александър томаш започва изграждането изцяло нов локомотив пловдив видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 06.06.2022
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш даде пресконференция преди началото на лятната подготовка на "смърфовете" за новия футболен сезон в България.

Наставникът зави, че започва изграждането на изцяло нов отбор.

"Още на първата пресконференция ви казах, че съм в Локомотив, защото новите собственици искат да изграждат. Виждаме нивото на българския футбол и трябва си признаем и да си кажем истината в очите", започна Томаш.

Подготовката започна преди 5 дни с индивидуални програми за футболистите. Днес започваме заедно и трябва бързо да действаме, защото нямаме много време до началото на новия сезон. Изграждаме изцяло нов отбор. Искахме български футболисти, но те се оказаха по-скъпи от чуждестранните. Тези българи, които искахме се оказаха много скъпи и не можем да си ги позволим. Ще трябва време за изграждането на тима. Ще тренираме на три места извън Пловдив. Този микроцикъл ще приключи с контрола в събота с Марица. В понеделник заминаваме за Банско, където ще изиграем 4 контроли. Като се приберем в Пловдив, ще изиграем още една контрола" поясни той.

Новите попълнение в състава на Локомотив са Георги Каракашев и Пиер Зебли, като Томаш добави, че към отбора ще се присъединят поне шест или седем нови попълнения.

"Днес отбора започват двама души – Георги Каракашев и Пиер Зебли. Като казвам че ще правим нов отбор, казвам, че ще имаме поне 6-7 нови попълнения", каза треньорът.

Специалистът разкри, че целта пред отбора е изграждането на средноевропейски стил на игра, а не спечелването на купи и медали на всяка цена. Според него проблемът на родните отбори е, че си поставят нереалистични цели.

"Целта е изграждане на средноевропейски отбор. Проблемът на кръговратът, в който се намира българският футбол, са целите, които убиват всичко. Целите трябва да бъдат реални. Половината отбори от Първа лига искат Купата. И ние искаме да спечелим Купата и да играем в европейските турнири, но даже и да не се случи, не означава, че работим по грешен начин. Аз ще работя с чисто сърце за това, което искат собствениците. Юношите и дубълът да играят като първия отбор. Когато наш кадър подпише с първия отбор, цялата школа да получи дивидент за това", каза бившият футболист.

Старши-треньорът на "черно-белите" нападна остро Българският футболен съюз, тъй като състезател на тима се е върнал със счупена кост след лагер на националния отбор, след като стъпил накриво в дупа на тренировъчния терен.

"Наш състезател се прибра от лагера на националния отбор със счупена кост, защото стъпил на криво в дупка на терена. Оказа, че националите не тренират на официалния терен, а някъде другаде", добави още Томаш

"Целта не е да направим отбор и да постигнем някакви купи. За последните 5 години Локомотив спечели много. Но какво имаме надолу, какво идва? Така че целите са си цели, а изграждането си е изграждане", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ предлага стъпаловидно увеличение на толтаксите
МРРБ предлага стъпаловидно увеличение на толтаксите
Какво предвижда актуализацията на бюджета?
Какво предвижда актуализацията на бюджета?