НОВИНИ

Александър Янев продължава с екипа на Рилски спортист

Бившият национал ще се раздава още един сезон за тима от Самоков

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:44, 22.07.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Александър Янев продължава с екипа на Рилски спортист
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Рилски спортист не възнамерява да прави огромни промени по своя състав. Самоковци не смятат да се разделят с един от своите лидери. "Скиорите" ще продължат да гласуват доверие на Александър Янев, обявиха днес официално от клуба. Бившият национал предподписа с тима от Самоков за още един сезон.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)

Крилото подсили селекцията на Рилски през лятото на 2022 година и неговото присъствие се оказа от ключово значение. Въпреки че пропусна немалка част от миналия сезон, той се завърна в хода на плейофите и изигра огромна роля за спечелването на историческата титла в НБЛ, както и за класирането на полуфиналите в турнира за Купата на България. Янев се отличи със средни показатели от 10.6 точки, 4.7 борби и 1.3 асистенции за 32 мача във всички турнири на местна почва.

Със самоковския тим има и една Суперкупа на България.

До този момент 34-годишният баскетболист е бил част още от Лукойл Академик, Левски, Черно море и Берое, както и от втория отбор на „ моряците“. 203-сантиметровият стрелец се е подвизавал още в гръцкия Кавала, испанския Манреса, австрийския Гюсинг Найтс, аржентинския Сан Мартин Кориентес, френския Булон сюр Мер, северномакедонския Кожув Гевгелия, хърватския Задар и чешкия Бърно.

С екипа на Берое има на сметката си една Суперкупа на България, сребро от турнира за купата на страната и бронзовите отличия в НБЛ. С „моряците“ спечели един сребърен и един бронзов медал в НБЛ. Сред постиженията му се нареждат едно сребро и две бронзови отличия за Купата на България. На сметката си със „студентите“ има едно сребро в родния шампионат. Във визитката му личи и среброто за купата на страната. Може да се похвали с шампионската титла и Купата на Австрия, които завоюва именно при престоя си в Гюсинг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптер е готов да се включи в спасяването на ударените от мълния в Стара планина
Хеликоптер е готов да се включи в спасяването на ударените от мълния в Стара планина