НОВИНИ

Александър Зверев спечели втората си титла на турнира от сериите ATP 1000 в Рим

Германецът се справи с дебютанта на фаза финал от Мастърс Николас Хари с 6:4, 7:5.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
20:00, 19.05.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
александър зверев спечели втората титла турнира сериите atp 1000 рим
Слушай новината

Александър Зверев спечели втората си титла на турнира от сериите ATP 1000 в Рим, след 2017 година. Той се справи с дебютанта на фаза финал от Мастърс Николас Хари с 6:4, 7:5 за час и 41 минути.

Двубоят между двамата 198-сантиметрови тенисисти започна равностойно, с размяна на сервис геймове. Поставеният под номер 3 очаквано бе по-настоятелния от двамата, стигайки до няколко точки за пробив след смяната на топките, но чилиецът се справяше умело с напрежението, което създаваше германецът. В последния гейм на сета, все пак, Зверев вдигна темпото и успя да пробие Хари и да затвори частта с 6:4.

Вторият сет мина по почти същия сценарий като първия. И двамата тенисисти доминираха на тяхно подаване, но се видя покачване в нивото на игра на чилиеца.

При 4:4 той спечели първата си точка на първи сервис на световния номер 5 и имаше добър шанс да създаде по-сериозни проблеми. Въпреки това германецът се справи с натиска на Хари, което сякаш разколеба чилиеца, който направи две двойни грешки в следващия гейм, за да подари две шампионски точки на Зверев. Все пак поставеният под номер 21 удържа подаването си и запази интригата в двубоя.

При 6:5 Хари трябваше да спасява още две шампионски точки. Той се справи с първата, но при втората световният номер 5 бе безупречен и затвори мача с 6:4, 7:5.

От другата седмица Александър Зверев ще изпревари Даниил Медведев от четвъртата позиция в класирането на ATP, а Николас Хари ще се изкачи на рекордното за него 17-то място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха във Варна кораба, блъснал "Мухамед Зет"
Задържаха във Варна кораба, блъснал "Мухамед Зет"
Манчестър Сити спечели четвърта поредна титла във Висшата лига
Манчестър Сити спечели четвърта поредна титла във Висшата лига