НОВИНИ

Алкарас и Медведев започнаха успешно в Торонто, крах за редица от фаворитите

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:10, 10.08.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
алкарас медведев започнаха успешно торонто крах редица фаворитите
Слушай новината

Поставените под №1 и №2 на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Торонто Карлос Алкарас и Даниил Медведев започнаха с победи участието си в надпреварата в канадския град.

За водача в световната ранглиста Алкарас това е първи турнир след триумфа му на Уимбълдън, а в първия си двубой испанеца преодоля Бен Шелтън от САЩ в два сета - 6:3, 7:6(3). По този начин роденият в Мурсия тенисист регистрира своя първи успех в кариерата си в най-престижната надпревара в Канада, чийто домакин се редуват да бъдат градовете Монреал и Торонто. В третия кръг Карлос Алкарас ще играе срещу поляка Хубер Хуркач, който осъществи обрат срещу Миомир Кецманович и го отстрани след 5:7, 6:3, 6:0.

Напред продължава и №7 в схемата Яник Синер, който в изцяло италианския сблъсък надига Матео Беретини с 6:4, 6:3 и на осминафиналите ще играе срещу бившия водач в ранглистата Анди Мъри. Трикратният шампион в турнира се справи с австралиеца Макс Пърсел след 7:6(2), 3:6, 7:5.

В тази горна половина на схемата обаче не липсваха и изненади, като петият поставен Холгер Руне от Дания беше елиминиран от американеца Маркос Гирон. Квалификантът регистрира най-голямата победа в своята кариера до момента, след като срази шестият в света Руне с 6:2, 4:6, 6:3. Така, в следващата фаза Гирон ще се изправи срещу своя сънародник Томи Пол.

Рано-рано от надпреварата си тръгна и №4 в схемата Стефанос Цицпас, който пък отстъпи с 4:6, 3:6 на опитния французин Гаел Монфис, който участва в Торонто със "защитен ранкинг". За Монфис това е едва втори случай от началото на годината, в който той постига последователни победи на ниво АТР, след като преди гърка той срази и американеца Кристофър Юбанкс, а в осминафиналите го очаква мач срещу щастливия губещ от квалификациите Александър Вукич. Любопитното е, че австралиецът влезе в основната схема на мястото на нашия Григор Димитров, който се оттегли от участие заради болки в кръста.

В долната половина на схемата вторият поставен Даниил Медведев стартира с двусетова победа срещу италианеца Матео Арналди, побеждавайки го с 6:2, 7:5. В третия кръг руснакът, който е шампион в турнира от 2021-а година, го очаква още едно препятствие от Италия в лицето на поставения под №16 Лоренцо Музети, който пък се справи трудно с австралиеца Танаси Кокинакис след 4:6, 7:5, 6:4.

Голямата изненада тази половина поднесе Алехандро Давидович Фокина от Испания, който елиминира носителя на трофея от 2017-а година Александър Зверев, при това, давайки му само три гейма за крайното 6:2, 6:1. По този начин Фокина за първи път в своята кариера ще играе в осминафиналите в Торонто, а там ще се изправи срещу №3 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заплахи срещу Байдън, мъж беше убит при акция на ФБР в Юта
Заплахи срещу Байдън, мъж беше убит при акция на ФБР в Юта
Пожари с жертви в Хавай - отменени полети и блокирани туристи
Пожари с жертви в Хавай - отменени полети и блокирани туристи