НОВИНИ

Алкарас стартира с труден успех в Синсинати, Рубльов отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:33, 16.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
алкарас стартира труден успех синсинати рубльов отпадна
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас започна с победа участието си на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Синсинати, въпреки че остана на корта близо три часа в двубоя си от втория кръг срещу австралиеца Джордан Томпсън.

Испанецът показа някои колебания в играта си в хода на втората част, която в крайна сметка загуби, но въпреки това не допусна да се стигне до сензационен обрат и спечели мача след 7:5, 4:6, 6:3.

По този начин Алкарас вече е осминафиналите, където очаква победителя от сблъсъка между Юго Умбер и Томи Пол. От последния Карлос загуби съвсем наскоро в четвъртфиналите на друга Мастърс надпревара - тази в Монреал.

Успешно начало в Синсинати записа и първата ракета на САЩ Тейлър Фриц, който се справи с коварния чех Иржи Лехечка след 7:6(12), 6:2 в среща от първия кръг.

Така, в спор за място на осминафиналите Фриц ще играе срещу Лоренцо Сонего от Италия, който надигра руския квалификант Александър Шевченко - 6:3, 3:6, 6:3.

Шампионът в турнира от миналата година Борна Чорич стартира успешно защитата на титлата, надигравайки със 7:6(5), 6:4 американеца Себастиан Корда. Този двубой започна още в понеделник, но бе прекъснат в средата на втория сет при 4:3 в полза на хърватина заради дъжда, който обърка програмата в откриващия ден. Във втория кръг Чорич ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач.

Изненадата на вчерашния ден пък поднесе финландеца Емил Руусувуори, който изхвърли от надпреварата №7 в схемата Андрей Рубльов след 7:6(10), 5:7, 7:6(3). За 24-годишния Руусувуори това бе втори успех над тенисист от топ 10 през този сезон и общо четвърти в кариерата му, а при дебюта си на осминафиналите в Синсинати той ще играе срещу австралиеца Алексей Попирин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР помете бус в аварийната лента на "Тракия", един човек е загинал
ТИР помете бус в аварийната лента на "Тракия", един човек е загинал
Бус с 14 мигранти катастрофира на АМ "Тракия", шофьорът се издирва
Бус с 14 мигранти катастрофира на АМ "Тракия", шофьорът се издирва