НОВИНИ

Американец победи Андреев на полуфиналите на "Чалънджър" във Форли

Адриан Андреев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 15.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Адриан Андреев отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Чалънджър" във Форли (Италия) с награден фонд 45 730 евро, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Българинът отстъпи с 4-6, 7-6(5), 3-6 от №3 в схемата и №211 в световната ранглиста Джей Кларк от САЩ. Срещата продължи 2 часа и 5 минути. Това бе първи полуфинал в кариерата на Андреев на Чалънджър турнир. Преди този мач Адриан постигна пет поредни победи (3 в основната схема и 2 в квалификациите). Със страхотното си представяне Андреев си осигури 34 точки за световната ранглиста, където е на 363-ата позиция.

Двамата тенисисти сервираха много стабилно и точките за пробив бяха изключително малко. Първия сет бе решен при единствената точка за пробив. Кларк проби за 3-2 и спечели сета с 6-4. Втората част бе изключително драматична. Американецът проби за 6-5 и сервира за спечелване на мача. Адриан обаче показа характер и отговори с рибрейк, за да вкара сета в тайбрек. В него Андреев поведе с 6-3 точки и от третата си възможност изравни сетовете.

В третата решителна част Кларк проби за 2-0 и успя да запази преднината си до края на мача.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вятърът ще стихне, остава слънчево
Вятърът ще стихне, остава слънчево
Левски се справи с Шумен в зала "Универсиада"
Левски се справи с Шумен в зала "Универсиада"