НОВИНИ

Американец си купи луксозен автомобил с източване на помощи за COVID-19

американец купи луксозен автомобил източване помощи covid
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:42, 12.12.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Мъж от Пасадена е изправен пред съда за това, че използвал откраднати самоличности, за да получи незаконно осигуровки за безработица, с които по-късно си купил луксозен автомобил "Мазерати", съобщи Си Би Ес.

30-годишният Робърт Слоун Матеър е обвинен в притежание на поне 15 или повече устройства за неоторизиран достъп с цел измама, тежка кражба на самоличност, притежание с цел разпространение на метамфетамин, притежание на огнестрелно оръжие за да може да извършва престъпление, свързано с трафик на наркотици, и за притежаване на боеприпаси.

Maтеър е арестуван на 1 октомври, когато полицията спряла луксозния му автомобил за проверка. В него са открити 17 дебитни карти за обезщетения за безработица, няколко други кредитни и дебитни карти, приблизително 197 711 долара в брой, повече от 85 грама метамфетамин и заредено огнестрелно оръжие без сериен номер.

Прокурорите установили, че поне 14 от 17-те дебитни карти са заредени с поне 133 000 щатски долара обезщетения за безработица, издадени съгласно Закона за помощ заради коронавирус (CARES), приет от Конгреса през март.

Матеър признал, че е получил дебитни карти за обезщетения за безработица, като е използвал хиляди профили за самоличност, с които разполага. Той също така признава, че всяка дебитна карта е била заредена с приблизително 14 500 долара и че е използвал измамно получените обезщетения за безработица, за да си купи "Мазерати".

Mъжът е изтеглил приблизително 197 711 долара в брой от банкомати в района на Лос Анджелис.

Сега Матеър е в очакване на съдебен процес. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, той може да получи минимална присъда от 17 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Паралелния гигантски слалом от Кортина д`Ампецо с участието на Радослав Янков
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Паралелния гигантски слалом от Кортина д`Ампецо с участието на Радослав Янков
Треньорът в ъгъла на Кубрат: В чудесно настроение е днес
Треньорът в ъгъла на Кубрат: В чудесно настроение е днес