НОВИНИ

Амос Юга: ЦСКА трябва на всяка цена да отстрани Базел, полузесонът ни зависи от това

амос юга цска всяка цена отстрани базел полузесонът зависи
bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 16.08.2022
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на ЦСКА Амос Юга даде интервю за клубната телевизия на „червените“ два дни преди първия двубой от плейофите на Лигата на конференциите с тима на Базел.

Французинът, който е един от най-опитните играчи в състава на Саша Илич, знае как се побеждава швейцарския тим. Той бе един от главните действащи лица на последните двубой между двата тима на 1 октомври, 2020 г., когато „армейците“, водени от тогавашния си треньор Стамен Белчев, постигнаха обрат и победа с 3:1 в плейофа за влизане в Лига Европа. Юга се върна назад към спомените си, за да разкаже емоциите, които е изпитал след паметната победа на ЦСКА.

„Радостта след победата над Базел бе невероятна. Всички бяха много щастливи. Тъкмо бях пристигнал в ЦСКА от предишния ми клуб, като предходният сезон не бе лесен за мен и два месеца, след като дойдох, вече бях в групите на Лига Еропа. Спомням си видеото от съблекалнята, радостта бе огромна. Феновете ни чакаха на летището, когато се прибрахме в София. Беше великолепно!“, направи кратка ретроспекция Юга.

Халфът разкри, че втората част от изминалия сезон е била много тежка и недобра за 31-кратните шампиони, но заяви, че през настоящата кампания ЦСКА демонстрира борбеност и дух, който Юга иска тимът да съхрани.

„Последните месеци бяха трудни. Дори краят на миналия сезон със загубения финал за Купата срещу Левски, последният мач, целият втори полусезон не бе добър за нас. Но сега имаме нов треньор, нов отбор и нова нагласа. Мисля, че този сезон, дори и когато не играем добре, ще показваме борбеност и дух. Още в първите ни мачове от новата кампания си пролича новият ни манталитет. Всички се движим заедно, като едно цяло сме. Трябва да съхраним това“, разкри чуждестранния футболист.

Юга изрази възхищението си от новия наставник на „червените“ Саша Илич. Играчът разкри, че специалистът вярва в него и го е натоварил с повече отговорност в тима.

„Саша Илич има характер на победител. Дори и на тренировка, той иска да побеждава. Когато играем игра с голове, той иска винаги да печели. Тази своя нагласа той пренася върху нас. Новият треньор вярва в мен. Той ме предизвиква, като ми казва, че съм един от лидерите в отбора, че трябва да поема повече отговорност. Готов съм да поема тази отговорност, напрежението е в положителен смисъл. Тук съм от три години, почти на 30 години съм и имам по-голям опит от повечето играчи. Ние сме млад отбор, така че нашата работа заедно с Юрген Матай е Густаво Бусато е да помогнем на тима“, каза още французинът.

Юга категорично заяви, че ЦСКА трябва да спечели плейофа с Базел, независимо с какъв резултат и по какъв начин.

„Това е плейоф. Имаме два мача и знаем, че половината сезон зависи от тези мачове. Когато подписах с ЦСКА, дойдох за това. През последните два сезона играхме в европейските клубни турнир, и тази година се надявам да го сторим. Базел имат друг отбор, ние имаме друг отбор – всичко ще бъде различно. Честно казано, нямам нужда от мотивация срещу тях. Достатъчно мотивиран съм. Трябва да спечелим, това е. Не ни интересува с какъв резултат и с каква игра ще го постигнем. Уверени сме във възможностите ни, защото спечелихме последните два плейофа“, завърши Амос Юга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел Донев се класира за втория кръг на тенис турнир в Крайова
Габриел Донев се класира за втория кръг на тенис турнир в Крайова
Регионалният министър: Последните 6 месеца нищо не е направено по АМ "Хемус"
Регионалният министър: Последните 6 месеца нищо не е направено по АМ "Хемус"