НОВИНИ

Анчелоти: Челси никога не се отказва, няма да ги подценим

анчелоти челси никога отказва подценим
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:09, 11.04.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти заяви на днешната си пресконференция, че Кралският клуб няма да подцени Челси в реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига и не се съгласи с изказването на колегата си Томас Тухел, че крайният победител е предопределен.

След успеха на "Лос бланкос" срещу действащия европейски клубен шампион с 3:1 на "Стамфорд Бридж" миналата седмица, ядосан Тухел заяви „не, не в момента“, когато бе запитан дали сблъсъкът е все още жив, въпреки че германецът бе по-оптимистичен днес. Но Анчелоти настоя, че неговият тим няма да вземе нищо за даденост на "Сантяго Бернабеу" във вторник срещу бившия си клуб в опит да довърши започнатото и да се класира за полуфиналите в надпреварата.

"Челси са тук, за да се борят за класиране на полуфиналите. Ще бъде трудно за тях, разбира се, но ще се опитат. Добрите отбори никога не се отказват", започна италианецът.

Челси показа перфектна реакция миналия уикенд, след като разби Саутхемптън с 6:0 като гост във Висшата лига и може да се окуражи от тежката загуба на Реал от Барселона с 0:4 в Ел Класико преди по-малко от месец.

"Познавам много добре играчите си. Те са напълно наясно с това, което стана преди няколко седмици (бел.ред. – срещу Барселона) и това, което се изисква утре. Няма да подценяваме никого. Това е страхотна възможност да стигнем полуфиналите, но Челси е много добър отбор. Трябва да проявим уважение. Това е единственият начин, по който можем да се подготвим за тази среща, мислейки, че Челси ще бъде по-добър утре и ще бъде готов. Няма друг начин. Ние сме готови. Знаем, че ще трябва да страдаме и сме готови да страдаме", продължи Анчелоти.

Запитан относно това дали очаква да продължи да води „белите“ и през следващия сезон, той отвърна: "Надявам се. Имам сравнително дълъг договор (до 2024), но не мисля за това в момента. Ако клубът е щастлив от мен, страхотно. Ако ли не, ще бъда признателен, че получих възможността да водя отново Реал Мадрид".

Карим Бензема отбеляза хеттрик срещу "сините" миналата седмица, като французинът сега има 42 гола в 42 мача този сезон. Невероятната му форма рязко контрастира с тази на Ромелу Лукаку в Челси, който струва 115 млн. евро на клуба миналото лято, но рядко попада в титулярния състав на Тухел.

"Карим трябва да е съвременен нападател. В миналото нападателите бяха предимно около наказателното поле и просто вкарваха топката отблизо, когато им се предоставяше възможност. Сега от тях се изисква повече. Съвременните нападатели не правят просто добавки. Те трябва да играят в защита, да се борят. По мое мнение, Карим е пример за съвременен нападател. Нямам какво да крия. Ние разчитаме на него и съм щастлив от това", завърши Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генчовска: ЕС може да наложи ембарго върху вноса на петрол и газ от Русия, правителството ни трябва да вземе тежки решения
Генчовска: ЕС може да наложи ембарго върху вноса на петрол и газ от Русия, правителството ни трябва да вземе тежки решения
БСП не подкрепя Любомир Каримански за управител на БНБ
БСП не подкрепя Любомир Каримански за управител на БНБ