НОВИНИ

Анди Мъри поведе на Стефанос Циципас, двамата доиграват мача днес

Анди Мъри
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:08, 07.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между британеца Анди Мъри и гръцкия тенисист Стефанос Циципас от втория кръг на Уимбълдън ще бъде доигран днес, след като в четвъртък двамата изиграха три сета.

Петият поставен в схемата Циципас взе откриващия сет след тайбрек, но двукратният шампион отговори подобаващо и спечели следващите две части, преди организаторите да прекъснат срещата при резултат 6:7(3), 7:6(2), 6:4 в полза на Мъри.

Циципас имаше предимство в разиграванията в първите два сета, но Мъри показа характер и класа, за да вземе втория тайбрек, след като проби още на старта на третата част и не изпусна преднината си до края. Така бившият №1 в света, който през 2019 г. претърпя частична смяна на тазобедрената става, е на само един сет от класиране за третия кръг от турнира.

36-годишният Мъри отрази и трите точки за пробив, които се откриха пред Циципас, а от своя страна реализира единствения си шанс за пробив, дошъл в третата част. Шотландецът бе много солиден и за 2 часа и 52 минути игра допусна 11 непредизвикани грешки срещу 28 за съперника му. Циципас обаче реализира 20 печеливши удара повече. Мъри бе ефективен и в излизанията на мрежата, като спечели 23 точки от 29 опита.

Срещата ще се доиграе днес на централния корт след мача на световния №1 Карлос Алкарас срещу французина Александър Мюлер, който започва в 15:30 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов се отказа официално от имунитета си
Борисов се отказа официално от имунитета си
Поройни дъждове предизвикаха тежки наводнения в Испания
Поройни дъждове предизвикаха тежки наводнения в Испания