НОВИНИ

Анди Мъри пречупи Тиафо след близо четирисетова битка в Антверпен

анди мъри пречупи тиафо близо четирисетова битка антверпен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:47, 20.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Анди Мъри се класира за осминафиналите на тенис турнира от категория ATP 250 в белгийския град Антвервен, след като сломи съпротивата на Франсис Тиафо след три тайбрека – 7-6 (2), 6-7 (7), 7-6 (8), за около три часа и 45 минути игра.

Двубоят предложи страхотна драма и интрига до последно, като в крайна сметка победата бе за трикратния шампион в турнирите от Големия шлем.

Шотландецът показа непримиримия си дух още в откриващия сет, след като на два пъти върна пробив пасив в последния възможен момент, за да вкара частта в тайбрек. Там Мъри спечели пет безответни точки от 2-2, за да поведе в резултата.

Вторият сет премина при надмощие на сервиращите, като американецът имаше сетбол при 6-5, но не го оползотвори. Стигна се до нов дълъг гейм, където Тиафо имаше три последователни сетбола при 6-3, които пропиля. Представителят на САЩ пропусна и четвъртия си при 7-6, но не сбърка при 8-7, за да вкара мача в решителна трета част.

В нея двамата си размениха по един пробив в средата на сета, а сценарият се повтори с първите две части – тайбрек. В него първо Тиафо имаше мачбол при 6-5, който пропусна, а след това същото стори и Мъри при 7-6. Американецът не успя и при втората си точка за затваряне при 8-7, преди шотландският му опонент да го сломи при 9-8 за крайния успех след над 225 минути здрава битка.

В спор за място на четвъртфиналите Мъри ще играе с втория в схемата Диего Шварцман от Аржентина, който почива в първи кръг. Победителят ще срещне Брандън Накашима (САЩ) и Хенри Лааксонен (Швейцария).

Поставеният под номер 1 Яник Синер ще играе на осминафиналите със сънародника си Лоренцо Музети.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милуоки Бъкс започна защитата на титлата с победа
Милуоки Бъкс започна защитата на титлата с победа
Джъд Лоу посрещна "Малката Амал" във Великобритания
Джъд Лоу посрещна "Малката Амал" във Великобритания