НОВИНИ

Анди Мъри срази десетия в света във Виена

Анди Мъри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:20, 26.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Анди Мъри се класира за втория кръг на силния тенис турнир от категория ATP във Виена, след като надигра Хуберт Хуркач с 6-4, 6-7 (6), 6-3 за около два часа и 45 минути игра.

Шотландецът постигна една от най-престижните победи след завръщането си на корта след операцията за смяна на тазобедрената става, надигравайки десетия в света и поставен под номер 5 в основната схема на надпреварата поляк.

В откриващата част участващият с "уайлд кард" тенисист реализира един-единствен пробив в деветия гейм, за да поведе в резултата. Втората премина под диктовката на сервиращите, преди да се стигне до тайбрек, където Мъри имаше мачбол при 6-5, но бе обърнат от Хуркач за крайното 8-6.

Заключителният трети сет започна с разменени пробиви, като трикратният шампион в турнирите от Големия шлем стигна до решителен пробив в шестия гейм, след който удържа преднината си за ценния успех. Мъри спечели 85% от точките на първи сервис и спаси девет от десетте възможности за пробив пред Хуркач.

В следващия кръг той ще играе с Карлос Алкарас, който надигра Даниел Еванс с 6-4, 6-3. Двамата с Мъри се срещнаха съвсем наскоро на Мастърса в Индиан Уелс, където британецът изкова трисетов успех над младия испанец. При победа над Алкарас, 34-годишният шотландец ще играе с победителя от двубоя между финалиста в Индиан Уелс Николоз Басилашвили и номер 3 в схемата Матео Беретини.

Австралиецът Алекс Де Минор също намери място във втори кръг, където ще играе с Филип Крайнович или втория поставен Александър Зверев, а по-късно днес участието си в австрийската столица започва и първата ни ракета Григор Димитров, който има за съперник номер 1 в схемата Стефанос Циципас.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туроператорите излязоха на протест (СНИМКИ)
Туроператорите излязоха на протест (СНИМКИ)
СЗОК работи в нарушение на новите мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат
СЗОК работи в нарушение на новите мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат