НОВИНИ

Андреев и Топалова се бориха, но отстъпиха в мача на смесени двойки срещу Циципас и Сакари

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:52, 30.12.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
адриан андреев даде сет тенисист №181 света класира полуфиналите bdquoчалънджърldquo италия
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Българските тенисисти Адриан Андреев и Гергана Топалова загубиха от представителите на Гърция Стефанос Циципас и Мария Сакари в мача на смесени двойки от турнира United Cup.

Поражението на родните представители фиксира и крайното България - Гърция 1:4 в първия сблъсък от Група А на надпреварата.

Южните ни съседи на практика вече си бяха осигурили крайната победа още преди този мач и затова нашият капитан Григор Димитров избра да заложи на двамата най-млади в нашия отбор, докато гърците все пак излязоха с най-доброто в лицето на световния №4 при мъжете и световната №6 при дамите.

Андреев и Топалова започнаха сковано мача, но постепенно заиграха по-добре, като и двата сета почти успяха да заличат пасив от 1:5, но в крайна сметка отстъпиха с 4:6, 4:6 за час и 14 минути игра на корта в Пърт.

Турнирът United Cup за България продължава с втория сблъсък в групата срещу Белгия, като мачовете са на 31 декември и 1 януари. Всичко започва утре рано сутринта в 4.00 часа след полунощ българско време, когато на корта трябва да излязат Изабелла Шиникова и Алисон ван Уйтванк за мача на сингъл между вторите ракети при жените. Разбира се, след проблемите на Шиникова вчера по време на двубоя срещу Деспина Папамихаил е възможно на корта да се появи и Гергана Топалова.

Веднага след края на женския мач предстои и срещата между първите ракети при мъжете, в която един срещу друг се изправят добрите познайници Григор Димитров и Давид Гофен. До този момент българинът води с 11-2 победи в преките им двубои, но белгиецът спечели последния им мач преди вече близо три години отново в Австралия по време нa ATP Cup.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнения за лекарска грешка: Млад мъж почина преди дни в болницата във Велико Търново
Съмнения за лекарска грешка: Млад мъж почина преди дни в болницата във Велико Търново
Даниел Чипев за събитията на 2022 г.: Свидетели сме на една конвенционална война
Даниел Чипев за събитията на 2022 г.: Свидетели сме на една конвенционална война