НОВИНИ

Андрей Гюров: Ще предложим правителство на малцинството

андрей гюров герб изолация техният кандидат избран
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 07.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

При получаване на втория мандат за съставяне на правителство "Продължаваме промяната" най-вероятно ще предложат правителство на малцинството. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на партията Андрей Гюров.

"Ще очакваме останалите партии да изкажат мнението си дали биха подкрепили такъв мандат, но не в коалиционен формат. Това би било най-вероятно формат на правителство на малцинството. ... Ще направим консултации в НС и на базата на това ще решим дали ще бъде изпълнен втория мандат".

Андрей Гюров категорично заяви, няма оказван натиск върху него или върху парламентарната група на ПП за провеждане на среща с ГЕРБ.

"Ще отидем на срещата със заявките, които сме дали на нашите избиратели, а те са да не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ и да разговаряме за проблемите, които стоят пред българските граждани, които ние сме формулирали в 16 мерки. Мястото на разговорите е точно в парламента, ясно и прозрачно - пред очите на българските граждани. Няма нищо задкулисно в тези договорки и никакво външно участие на контактни групи. Тази среща беше договорена между Десислава Атанасова и мен, като председатели на двете парламентарни групи".

Той подчерта, че въпросите, които трябва да се обсъждат, са за дневния ред на Народното събрание в следващите дни и месеци:

"Това няма да е разговор за подкрепа на правителство или на мандат, а говорим относно политики, които трябва да се следват, за да могат да бъдат решени проблемите на българските граждани".

Не е възможно ПП да промени досегашната си заявка, че няма да управлява с ГЕРБ и ще бъде контрапункт на модела, въведен с тяхното управление, категоричен беше Андрей Гюров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова определи като странна срещата между ГЕРБ и ПП
Корнелия Нинова определи като странна срещата между ГЕРБ и ПП
Четвърти ден продължава гасенето на пожара на полигон "Ново село"
Четвърти ден продължава гасенето на пожара на полигон "Ново село"