НОВИНИ

Андрей Кузманов връчи почетен плакет на Йосиф Миладинов

андрей кузманов връчи почетен плакет йосиф миладинов
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 07.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетен плакет на ММС на плувеца Йосиф Миладинов.

Младият ни състезател постигна исторически успех на Европейското първенство в Будапеща (Унгария), където спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай. Отличието е първо за страната ни при мъжете от континентални шампионати на 50-метров басейн.

Министър Кузманов поздрави Миладинов за блестящото представяне във финала. 17-годишният състезател стана първият българин преодолял дистанцията за по-малко от 51 секунди. Пловдивчанинът стигна до среброто с време 50.93 секунди.

Андрей Кузманов пожела на Йосиф Миладинов успешна подготовка за наближаващите Летни олимпийски игри в Токио. Талантливият плувец сподели, че до най-големия спортен форум ще тренира в Благоевград и в Национален спортен комплекс "Диана".

Спортният министър връчи почетен плакет на ММС и на главния мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски.

На срещата присъства и президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който изрази своето задоволството, че до момента страната ни има пет квоти за Игрите в Токио. Освен Йосиф Миладинов в столицата на Япония ще плуват още Антъни Иванов, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Диана Петкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия излезе от договора "Открито небе"
Русия излезе от договора "Открито небе"
Водна слуз изпълва Мраморно море (Снимки)
Водна слуз изпълва Мраморно море (Снимки)