Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Андрей Кузманов: Задълженията на ЦСКА са факт, очаквахме коректност от клуба

от БНТ
18:17, 08.12.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
андрей кузманов задълженията цска факт очаквахме коректност клуба
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов излезе с позиция относно стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.

Късно снощи ръководството на "червените" се обърна към Кузманов в отворено писмо, в което го определя като некомпетентен и го обвини, че не защитава държавния интерес.

Спортният министър заяви, че клубът е длъжник на дружеството "Сердика спортни имоти", което е пред фалит.

"Уважаеми господа,

Като министър на младежта и спорта, макар и в служебен кабинет, съм се водил единствено и само да работя в интерес на българския спорт, да спазвам закона и да защитавам държавните имоти от алчни и самозабравили се бизнесмени. Снощи около 23.00 ч. в медиите бе разпространено анонимно писмо „от името на всички клубове, носещи името ЦСКА“.

Атаката срещу мен е обяснима, защото тя е за стадион "Българска армия" в Борисовата градина и базата на Панчарево. И двата имота са държавни и аз като министър искам да защитя и опазя това имущество, предназначено единствено и само за българския спорт. Друг е въпросът какво общо имат спортните клубове на ЦСКА с футболните бази.

В името на спорта направихме няколко срещи с представители на ПФК ЦСКА – София. Предоставихме резултатите от одита на държавното дружество "Сердика спортни имоти", собственик на двете спортни бази, които ПФК ЦСКА-София ползва под наем по силата на договор. Задълженията на футболния клуб към държавното дружество са факт, а цифрите са категорични.

Да пише и да публикува може всеки, но в конкретния случай ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. Очаквахме коректност от страна на ПФК ЦСКА, за да се продължи с реализирането на идеята за съвместно дружество, което ще даде възможност футболният клуб да ползва ст. "Българска армия" и базата в Панчарево.

За съжаление няма как ММС да отговори на анонимно писмо, пуснато през нощта. Писмо с обвинение и искания от името на всички клубове с името ЦСКА, под което няма нито един подпис! Използването на клубовете по различни спортове – 34 на брой, носещи името на най-титулувания клуб - ЦСКА, е опит да бъдат употребени срещу държавата и ММС. Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, когато се касае за заплащането на задължения към държавата".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ще трябва ли зелен сертификат за влизане в НС?
Ще трябва ли зелен сертификат за влизане в НС?
Какъв е българският интерес към пазара в Одрин
Какъв е българският интерес към пазара в Одрин