НОВИНИ

Ангел Димитров остана със сребро на световното по бокс за юноши в Армения

ангел димитров остана сребро световното бокс юноши армения
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Бокс
14:40, 04.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Ангел Димитров спечели сребърно отличие на световното първенство по бокс за юноши и девойки, след като загуби финала в категория до 50 кг на шампионата в Ереван, Армения.

В спора за титлата Димитров изигра много добър двубой, но за съжаление отстъпи на представителя на домакините Тигран Овсепян с 0:5 съдийски гласа, въпреки че срещата протече равностойно.

Ангел започна срещата много силно и съумя да вземе превес, като той се адаптира много добре към обратния гард на съперника си и това му донесе успех в първия рунд, който завърши в негова полза.

Във втората част обаче националът ни, който по-рано през годината се окичи с бронз от европейското за юноши в Плоещ, Румъния, отстъпи малко инициативата и арменецът се възползва, с което обърна резултата в съдийските карти.

Така всичко се реши в третата част, в която Димитров нанесе няколко тежки попадения на съперника си, но съдията на ринга не отброи нокдаун, какъвто можеше да даде на Овсепян. В крайна сметка всичко опря до решенията на съдиите, които за съжаление отредиха победата на арменеца.

Въпреки поражението Ангел Димитров заслужи адмирации за цялостното си представяне на първенството в Армения, от което България си тръгва с неговия сребърен медал и бронза на Янко Илиев при 52-килограмовите. Тимът ни бе воден на световното първенство от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кукери за Свети Николай в Чехия (Снимки)
Кукери за Свети Николай в Чехия (Снимки)
Изцяло нов формат на изпитите след 7-и клас подготвят от МОН
Изцяло нов формат на изпитите след 7-и клас подготвят от МОН