НОВИНИ

Ангелос Постекоглу: Бих дал малко от ентусиазма на Кристиан Ромеро на останалите

Защитникът на Тотнъм претърпя много критики през сезона, но мениджърът на тима вярва, че борбените качества на аржентинеца могат да заразят и съотборниците му.

арсенал
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:35, 29.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът на Тотнъм Кристиан Ромеро претърпя много критики през сезона, но мениджърът на тима Ангелос Постекоглу вярва, че борбените качества на аржентинеца могат да заразят и съотборниците му, предаде Ройтерс.

Световният шампион с Аржентина даде старт на борбата на Тотнъм срещу Арсенал, като наказа с гол грешка на вратаря на "артилеристите" Давид Рая. Това не доведе до избягване на загубата в борбата на отбора му за Топ 4 във Висшата лига, но неговите изяви не останаха незабелязани.

"Той беше изключителен. Той е световен шампион и аз бих дал малко от неговия ентусиазъм на останалите", каза Постекоглу на репортерите след мача.

Защитникът има 22 жълти и два червени картона в 77 мача за "шпорите" за първенство, но е класен футболист и Тотнъм със сигурност има нужда от него, ако иска да се подобри през следващия сезон.

Загубата им в неделя от Арсенал обобщава сезона им. Отборът доминира на моменти и играе привлекателен футбол, но допускат много лесно попадения от тимове, които имат качества в атака.

"Разочароващо е. Резултатът е разочароващ. Искахме да победим заради феновете и клуба. Не успяхме и независимо какво мисля за представянето, винаги резултатът има значение", каза австралиецът.

"Мисля, че футболът ни беше добър. Контролирахме мача в дълги периоди, знаем това. Знаем, че сме отбор, който може да прави това", добави мениджърът.

Два от головете на Арсенал паднаха след корнери, първият беше автогол на Пиер-Емил Хойберг, а другият бе дело на Кай Хаверц, а Букайо Сако се разписа между двете попадения при контраатака.

"Ако смяташ, че да играем защитно е решението на проблема ни, щях да посветя цялото мое време и усилие за това. Но ние не мислим така. Ние имаме много повече работа от това да оправим просто играта при статични положения", категоричен е той.

Тотнъм остава на пето място с 60 точки от 33 мача - седем точки зад Астън Вила, но тимът има два мача по-малко. Тотнъм ще играе до края на първенството срещу Манчестър Сити, Ливърпул и Челси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Блинкен пристигна в Саудитска Aрабия
Антъни Блинкен пристигна в Саудитска Aрабия
Интер отпразнува 20-ата си титла в Серия А пред десетки хиляди тифози на площад Дуомо
Интер отпразнува 20-ата си титла в Серия А пред десетки хиляди тифози на площад Дуомо