НОВИНИ

Англия нанесе първо поражение на Белгия от близо две години

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 12.10.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
англия нанесе първо поражение белгия близо две години

"Трите Лъва' спечелиха дербито от група 2 в Дивизия А на Лигата на Нациите, след като на своя "Уембли" постигнаха пълен обрат срещу тима на "червените дяволи".

Мачът, който бе повторение на Малкия финал от последното Световно първенство, предложи много интересни моменти, достойни за двубой от подобен калибър.

Гостите от Белгия успяха да отбележат още в 11-та минута, но попадението на Караско не бе зачетено заради засада и тъй като системата ВАР не се използва в този турнир, решението остана окончателно.

Пет минути по-късно Ромелу Лукаку проби в типичния си стил по десния фланг и бе повален в наказателното поле от Ерик Дайър. Потърпевшият играч на Интер се нагърби с изпълнението и бе безкомпромисен за 1:0.

Това беше и първото попадение, инкасирано от футболистите на Гарет Саутгейт в последните шест мача във всички турнири.

"Червените дяволи" имаха предимство след гола си, но така и не се възползваха от него и в край на сметка бяха наказани.

В 39-та минута, след изпълнение на ъглов удар, Мюние задържа Джордан Хендерсън и съдията Тобаяс Щайлер отсъди втора дузпа в мача. Маркъс Рашфорд застана зад топката и след мощен удар в десния ъгъл, възстанови паритета в резултата.

След почивката домакините бяха по-активни и това даде резултат в 64-та минута. Удар на Мейсън Маунт рикошира в крака на Алдервейрелд и влетя, неспасяемо, във вратата на Миньоле, за да стане обрата пълен.

Белгия можеше да стигне до равенство осем минути по-късно, но Караско пропусна отлична възможност, останал сам срещу Пикфорд.

В края, победата за Англия можеше да стане по-изразителна, ако Хари Кейн и Маркъс Рашфорд бяха оползотворили нелоши възможности за тима на Гарет Саутгейт.

Въпреки това домакините запазиха аванса си, за да нанесат първа загуба на Белгия от ноември 2018-та и да се изкачат на върха в подреждането на тази група със седем пункта, което е с един повече от актива на белгийците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес учениците от училище "Райчо Каролев" в Габрово отново са в клас
От днес учениците от училище "Райчо Каролев" в Габрово отново са в клас
Марек (Дупница) се класира за 1/8-финалите на Купата на CEV
Марек (Дупница) се класира за 1/8-финалите на Купата на CEV