НОВИНИ

Англия с класика срещу Уелс в приятелска среща

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:50, 09.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
англия класика уелс приятелска среща

"Трите лъва" надиграха драконите с 3:0 на своя "Уембли" в контролна среща, като и триете гола за англичаните бяха отбелязани от футболисти, за които това бяха дебютни попадения с националната фланелка.

Англичаните доминираха изцяло в мача, въпреки че на терена така и не се появиха футболисти като Хари Кейн, Рахийм Стърлинг, Джейдън Санчо, Маркъс Рашфорд, Деклан Райс, Трент Алекзандър-Арнолд и Хари Магуайър.

Дебютантът Калвърт-Люин откри головата си сметка за Англия в 26-ата минута, когато от непосредствена близост засече центриране на Джак Грийлиш.

Кийрън Трипиър, който изведе с капитанската лента "трите лъва", имаше основна заслуга за втория гол в 53-та минута, асистирайки на партньора си в отбрана Конър Коуди.

Класическото 3:0 стана факт десетина минути по-късно. Тайрън Мингс свали с глава центриране от корнер, а Дани Ингс вкара с много красиво изпълнена задна ножица във вратата на Уейн Хенеси.

Сега и за двата тима предстоят двубои от "Лигата на Нациите", като в Лига "А" Англия ще приеме Белгия и Дания, докато в Лига "Б" футболистите на Райън Гигс ще гостува първо на Ирландия, а след това и на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швеция надви Русия в контрола
Швеция надви Русия в контрола
Депутатите избраха Александър Андреев за председател на Централната избирателна комисия
Депутатите избраха Александър Андреев за председател на Централната избирателна комисия