НОВИНИ

Анхел Ди Мария вдъхнови ПСЖ за обрат над шампиона

Анхел Ди Мария ПСЖ Лил
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:50, 29.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи Лил с 2:1 в двубоя, откриващ 12-ия кръг в Лига 1. Сблъсъкът на стадион "Парк Де Пренс" противопостави последните два шампиона в първенството. Парижани стигнаха до победата след обрат. Джонатан Дейвид откри резултата, но след почивката попадения на Маркиньос и Анхел Ди Мария донесоха 3-те точки на столичани.

Лионел Меси и Неймар започнаха срещата, а Килиан Мбабе пропусна мача заради болест.

В 31-ата минута шампионите поведоха в резултата. Джонатан Дейвид стреля в левия ъгъл за 1:0 след подаване на Бурак Йълмаз.

На почивката Лионел Меси бе заменен от сънародника му Мауро Икарди. Новото попълнение на парижани е футболистът с най-много удари без гол в първенството - 15 (4 точни).

През втората част възпитаниците на Моурисио Почетино възобновиха равенството в 74-ата минута, след като Маркиньос засече центриране на Анхел Ди Мария.

14 минути по-късно аржентинецът успя да се разпише и да завърши обрата. Полузащитникът стреля в наказателното поле и ударът му попадна в долния ляв ъгъл на противниковата врата за крайното 2:1. Домакините са отборът спечелил най-много точки в първенството след 85-ата минута - цели 8 пункта.

ПСЖ е лидер в класирането с актив от 31 точки, с 10 повече от втория Ланс, но и с мач повече. Лил остава на 11-ата позиция с 15 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево с температури до 17 градуса през почивните дни
Слънчево с температури до 17 градуса през почивните дни
Въпросът за абортите не беше директно засегнат на срещата между Байдън и папа Франциск
Въпросът за абортите не беше директно засегнат на срещата между Байдън и папа Франциск