НОВИНИ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс поведоха Лос Анджелис Лейкърс към успех над Индиана Пейсърс

Всичко по-интересно от снощните мачове в НБА

Леброн Джеймс Лос Анджелис Лейкърс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:11, 25.03.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Антъни Дейвис записа 36 точки и 16 борби, а Леброн Джеймс добави 26 пункта и десет асистенции за победа на Лос Анджелис Лейкърс със 150:145 срещу Индиана Пейсърс в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Така Лейкърс се утвърдиха на плей-ин позициите и са на девето място в Западната конференция.

Спенсър Динуиди завърши с 26 точки в най-резултатния си мач за Лейкърс, които са с три поредни победи и пет от последните седем мача. Лос Анджелис водеше със 17 пункта в началото на последната четвъртина и Индиана се доближи само на три в развитие на двубоя, но не успя да направи пълен обрат.

Лейкърс спечели, след като отбеляза десет точки в последната минута, включително шест на Остин Рийвс след нарушения. Той завърши с 25 точки за тима от западния бряг и записа личен рекорд за сезона. За Пейсърс пък най-резултатен с 36 точки бе Паскал Сиакам, но Ню Орлиънс пропусна възможност да изпревари Лос Анджелис Клипърс на четвъртото място в конференцията.

Янис Адетокумбо отбеляза 30 точки и записа личен рекорд за сезона с 19 борби, а Крис Мидълтън направи втори трипъл-дабъл в кариерата си за победа на Милуоки Бъкс със 118:93 срещу Оклахома Сити Тъндър. Милуоки продължава да води с три мача на Кливланд Кавалиърс на второто място в Източната конференция, а с това поражение Оклахома Сити изпусна първата позиция на запад за сметка на Денвър Нъгетс.

Бъкс играха за първи път от 3 февруари с големите си звезди Адетокумбо, Мидълтън и Деймиън Лилард, както и за първи път от 31 януари с цялата си стартова петица. Отборът завърши с цели седем души с двуцифрен резултат, като Мидълтън бе с 11 точки, десет борби и десет асистенции.

Минесота Тимбъруулвс се доближи на половин мач от дивизионния съперник Клипърс, след като победи със 114:110 Голдън Стейт Уориърс. Ентъни Едуардс отбеляза 23 точки и вкара 3/4 стрелби от нарушение в последните 12 секунди, а Наз Рийд завърши с 20 пункта и направи рекордните си за сезона 12 борби. Стеф Къри пък бе най-резултатен за Уориърс, които са с последната четвърта плей-ин позиция на запад.

Маями Хийт пък спечели с изразителното 121:84 срещу Кливланд, изкачвайки се на седма позиция на изток и само на половин мач от Индиана. Хейууд Хайсмит се отличи с 18 точки, като той и останалите резерви на Маями отбелязаха общо 59 за успеха. Бам Адебайо пък завърши с дабъл-дабъл при 15 пункта и 16 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от преговорния екип на ГЕРБ влезе в Народното събрание
Част от преговорния екип на ГЕРБ влезе в Народното събрание
Силно земетресение удари Папуа Нова Гвинея, има загинали и разрушения
Силно земетресение удари Папуа Нова Гвинея, има загинали и разрушения