НОВИНИ

Антъни Джошуа: Здрав съм като скала

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 21.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
антъни джошуа здрав съм скала
Слушай новината

Британският боксьор Антъни Джошуа увери бъдещия си съперник Олександър Усик, че се намира в отлична физическа форма преди дългоочаквания сблъсък между двамата тази събота в Лондон.

Украинецът, за когото това ще бъде едва трети двубой в тежка категория, изрази съмнения си относно физическото състояние на световния шампион, на които Джошуа отговори така:

"Слушай, здрав съм като скала. Силен съм, добре съм с теглото. Изобщо не се фокусирам върху теглото си. Това е просто обучение. Просто се вложих в работата", заяви AJ.

Носителят на три от четирите пояса в категорията направи и сравнение между Усик и Анди Руис-младши, който пръв нанесе загуба на британеца на профи ринга.

"Това са различни противници и се подготвях различно за всеки. Те са свикнали да се движат много по ринга. Учих бокс и за това, което работи за мен, затова теглото не е приоритет", допълни Антъни Джошуа.

Мачът на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в събота вечер ще противопостави един срещу друг двама олимпийски шампиони от Игрите в Лондон през 2012 година, като тогава AJ грабна златото при свръхтежките, докато украинецът го стори в тежка категория.

Залогът на сблъсъкът ще бъдат трите шампионски пояса на Антъни Джошуа, който при победа е твърде вероятно да се изправи срещу Тайсън Фюри в спор за званието "абсолютен световен шампион" в тежка категория.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази заснеха пробойните на заседналия край Яйлата кораб
Водолази заснеха пробойните на заседналия край Яйлата кораб
"Галъп": 45% от българите не са се ваксинирали и няма да го направят
"Галъп": 45% от българите не са се ваксинирали и няма да го направят