НОВИНИ

Анте Блажевич: Падна ни се най-тежкият противник, срещу ПАОК не е нужна мотивация

левски привлече хърватски футболист
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 17.06.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът на Левски Анте Блажевич даде интервю за клубната телевизия на "сините", в което футболистът говори за подготвителния лагер на тима, работата с наставника Станимир Стоилов и предстоящите мачове с ПАОК в Лигата на конференциите.

Лятното попълнение на столичани разкри, че е бързо се е адаптирал към тренировките на отбора и изискванията на старши треньора Стоилов.

"Ако говорим за отбора, момчетата ме приеха много добре. Бързо се адаптирах към начина на работа, към тренировките и към изискванията на треньора. Що се отнася до съотборниците ми – много добри момчета и страхотни футболисти. Атмосферата е много добра и съм доволен", започна Блажевич.

Той смята, че феноменалните условия на лагера в Боровец ще помогнат на тима да се подготви по най-добрия начин за предстоящия нов футболен сезон.

"Вече седмица сме в Боровец. Условията тук са феноменални – хотела, храната, терените са подготвени много добре. Имаме много добри условия да се подготвим добре за предстоящия сезон", каза хърватинът.

Блажевич е поредният новопристигащ в Левски, който се изказва ласкаво на наставника Стоилов и за неговия начин на работа.

"С треньора се работи на много високо ниво, много професионално и много дисциплинирано. Интензитетът на тренировките е много висок, трябва да даваш сто процента от себе си в заниманията. Когато се почива – почиваме, когато трябва да се работи – работим. Нямах тренировъчен процес двадесет дни и сега ми е малко тежко, но наваксвам", каза новият "стълб" в защитата на Левски.

Футболистът призна, че целите пред отбора са наистина високи и добави, че за да се постигнат, не трябва да има и миг отпускане, а максимално раздаване в тренировките и в мачовете.

"Целите в клуба са наистина високи. Трябва да се адаптираме към това и нито за минута да не се отпускаме. Трябва да даваме максимума от себе си във всяка тренировка и за в бъдеще в мачовете", заяви защитникът.

Той коментира и предстоящите сблъсъци на Левски с гръцкия гранд ПАОК Солун от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Жребият не бе много благосклонен към нас. Падна ни се най-тежкият противник измежду всички отбори, но от друга страна срещу такъв съперник няма нужда от допълнителна мотивация", завърши Анте Блажевич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трайчо Василев-Пиже и синът му са се предали в Областната дирекция на МВР в София
Трайчо Василев-Пиже и синът му са се предали в Областната дирекция на МВР в София
Рафаел Надал възнамерява да играе на Уимбълдън
Рафаел Надал възнамерява да играе на Уимбълдън