НОВИНИ

Анте Шимунджа: Очаквам оспорван мач в реванша с Ботев Пд

Двубоят между Марибор и Ботев е утре от 21:15 часа българско време на стадион "Людски врът". 

анте шимунджа различно изправиш ботев начело лудогорец начело марибор
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:52, 17.07.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Марибор Анте Шимунджа призна, че неговият отбор не е взимал верните решения в завършващата фаза в първия двубой срещу Ботев (Пловдив) и изрази надежда, че в реванша това ще се промени. Наставникът на словенския тим говори на официалната пресконференция преди втория мач между двата състава от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Жълто-черните" имат аванс от 2:1 след първата среща в Пловдив.

„Подготовката ни за мача протече по план. Судани ще бъде в разширения състав и ще преценим дали ще може да започне като титуляр. Върховац обаче няма да бъде на разположение, защото продължава да има хронични проблеми с бедрото и е много трудно да се прецени кога ще може да се завърне в игра", започна Шимунджа, обръщайки внимание на кадровите проблеми в неговия състав.

„Психическата ни настройка в началото на мача в Пловдив не беше правилна, особено в дефанзивен план. След това направихме някои корекции в движение, но въпреки това показахме неща, които не са подходящи за нивото на европейските клубни турнири. Трябва да променим това, за да се подобрим и да направим следващата крачка. През втората част умората също изигра роля, както и важността на самия двубой", обясни наставникът на Марибор.

„Целта ни винаги е била победата, както беше и в първия мач в България. По една или друга причина, не се получи. Не взимахме верните решения в последната третина и се надявам сега да променим това. Очаквам оспорван мач. Важното е да бъдем на нивото, което се очаква от клуб като Марибор

„Математически погледнато, трябва да спечелим с два гола разлика, за да продължим напред. Не искаме да се стига до продължения. Наясно сме с опасностите, които ни предлага опонентът и бързите преходи в нашата половина, които осъществява. Стояхме добре физически в първия мач, но сега трябва да бъдем по-решителни, за да опазим вратата си", каза още Анте Шимунджа.

Двубоят между Марибор и Ботев е утре от 21:15 часа българско време на стадион "Людски врът".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Калганджиев: Ситуацията около с. Воден се успокоява
Димитър Калганджиев: Ситуацията около с. Воден се успокоява