НОВИНИ

Анте Шимунджа: Основната ни цел е да станем шампиони

анте шимунджа основната цел станем шампиони
bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 09.01.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият наставник на Лудогорец Анте Шимунджа сподели при представянето си, че основната цел пред клуба през пролетта ще бъде осигуряването на 11-та поредна титла в българското първенство.

Треньорът сподели, че е щастлив от възможността да работи при "орлите", след което представи своя щаб и приветства в отбора новото попълнение Спас Делев, който пристигна от Арда и също присъства на пресконференцията.

"Щастлив съм за възможността, която имам в Лудогорец. Основната ни цел е да станем шампиони и след това ще мислим по-напред. Обещавам, че ще работим здраво, ще даваме всичко от себе си, няма да се отказваме и съм сигурен, че играчите ще разберат указанията ми и ще ги предложат. Представям ви моите асистенти, Дамян Ошлай, Лука Вашич, Здравко Здравков и Рафаел Ферейра. Глобално погледнато, това мога да ви кажа за начало и нямам търпение да започна работа с играчите. Казвам добре дошъл на Спас Делев, за когото съм сигурен, че ще помогне да изпълним целите си", коментира Шимунджа.

Словенският специалист се върна и половин година назад, когато воденият от него по онова време Мура се изправи срещу Лудогорец и разкри защо е приел офертата да води разградчани.

"Когато играхме с Лудогорец, направихме доста задълбочен анализ на клуба. След като започнахме разговорите с Лудогорец да стана треньор, започнах да анализирам повече играчите. Едно е да ги гледаш на видео, друго е да ги видиш на живо. Всички в клуба ми помагат много с информация за отбора. Разговаряхме много с Лудогорец, но в момента, в който дойде предложение, то ми се стори изключително интересно. Лудогорец разполага с играчи от много по-различна класа. Това си пролича от мача, който изиграхме през лятото. Основното нещо, което ме накара да избера Лудогорец, е това, че вярвам, че можем заедно да прогресираме", сподели новият наставник на "орлите".

Шимунджа говори и затова дали в клуба може да се очакват нови попълнения и сподели още затова какви са неговите планове за развитие на младите футболисти.

"Вярвам, че имаме нужда от подсилване. Скаутският отдел работи изключително здраво, за да можем да осъществим тези трансфери. Надявам се, че скоро ще можем да ви съобщим. Трябват ни нови играчи навсякъде. Желанието ми в бъдеще е да направим крачка напред за младите футболисти и да захраним първия тим с млади състезатели. Условията по базата са много добри. Не можем да кажем дали са шампионски и европейски, но има всичко", заяви Шимунджа.

Накрая старши треньорът коментира и дали ще се справи с големия брой чужденци, които се подвизават при разградчани.

"Съгласен съм, че съм работил главно с местни футболисти, но не мисля, че това е проблем. Нека не забравяме, че съм роден в Югославия, където има изключително много религии и различни хора. През цялата ми кариера сме пътували и сме се срещали с различни играчи. Всяка една държава и религия може да допринесе с нещо позитивно", завърши Анте Шимунджа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести срещу ковид мерките в европейски държави
Протести срещу ковид мерките в европейски държави
Жертвите на COVID-19 във Великобритания надхвърлиха 150 000
Жертвите на COVID-19 във Великобритания надхвърлиха 150 000