НОВИНИ

Анте Шимунджа: Различно е да се изправиш срещу Ботев начело на Лудогорец и начело на Марибор

Бившият наставник на Лудогорец даде пресконференция преди срещата на неговия Марибор с Ботев Пловдив в четвъртък. 

анте шимунджа различно изправиш ботев начело лудогорец начело марибор
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:38, 10.07.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на словенския Марибор Анте Шимунжда заяви, че очаква труден двубой срещу Ботев Пловдив в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Бившият наставник на Лудогорец даде пресконференция преди срещата в четвъртък.

„Добре е да се върна в България, където имам добри спомени, но това вече е в миналото. Тренирахме здраво за този мач. Цялото ни внимание бе насочено към първия кръг на европейските клубни турнири и се надявам, че ще покажем необходимото ниво за този тип срещи“, започна той и сравни отбора на Ботев с времето, когато той бе начело на Лудогорец.

„Ботев смени около половината от състава си, както и своя треньор, но манталитетът на клуба е същият. Те получиха нова енергия с построяването на новия стадион. Завръщат се в Европа след три години и ще искат да оставят следа. Това е сериозен опонент, уважаваме го, защото знаем какъв клуб е Ботев, но ние се концентрираме върху нашето представяне и се надяваме да излезем като победители от двата мача. Знам, че те закриха подготовката си, но получихме информацията и това ни помогна да се подготвим“, каза още специалистът.

Шимунджа обърна внимание на състоянието на звездата на тима Йосип Иличич, който едва вчера поднови тренировки с отбора след участието си на европейското първенство със селекцията на Словения.

"Йосип Иличич е готов. Той получи пет дни почивка. Игра срещу Португалия на европейското първенство и няколко дни не бе с нас, но физически е достатъчно добре подготвен", разкри бившият наставник на Лудогорец.

„Различно е да се изправиш срещу Ботев начело на Лудогорец и начело на Марибор. Сега става дума за европейски клубни турнири. Нормално е в европейския футбол да има взаимно уважение. Въпреки това, сме тук с целта да спечелим и двата мача. Ако успеем да наложим нашия стил на игра, ще бъде по-лесно за нас, но знаем кои са силните страни на Ботев и е важно да намерим начин да ги спрем. Двубоят ще бъде труден физически и трябва да сме подготвени за това“, завърши Анте Шимунджа.

Мачът между Ботев и Марибор е в четвъртък от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратиха правомощията на кмета на район "Оборище" в София
Прекратиха правомощията на кмета на район "Оборище" в София
Душан Керкез: Когато играеш в Европа, всеки съперник е силен
Душан Керкез: Когато играеш в Европа, всеки съперник е силен