НОВИНИ

Анте Шимунджа се надява да събуди феновете на Лудогорец чрез добри изяви на тима

Лудогорец Анте Шумунджа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 06.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа сподели надеждите си за новия сезон. Той обяви, че се надява доброто представяне и резултатите на „орлите“ да доведат до събуждането на феновете, които да бъдат по-шумни и по-екзалтирани в подкрепата си към първия тим.

Специалистът даде първия си брифинг за старта на новия сезон 2022/23. В него участие взе и спортният директор Георги Караманджуков.

Тимът ще се подготвя за старта на кампанията в Банско, а след това в Австрия.

„Националите ще пристигат по различно време, заради натовареността им. В Австрия ще бъдем всички в пълен състав. Ние търсим най-добрите решения, за да намерим баланс за отбора. Искаме да се представим добре в Първа лига и в Европа“, сподели Анте Шимунджа.

Треньорът изрази задоволство, че в Разград тимът му се подготвя при отлични условия и пълно спокойствие.

„Вече съм в Разград почти половин година. Много тих град, с много позитивни хора, имаме възможност да работим спокойно. Клубът е много добре организиран, с много амбициозни хора. Всичко, от което се нуждаем е работа. Искаме да събудим феновете, за да окажат подкрепата, от която се нуждае всеки един отбор“, каза наставникът.

Спортният директор Георги Караманджуков определи състава на Лудогорец като най-младия, с който тимът е разполагал в елита.

„Към една част от футболистите има интерес, не изключвам да се случват и изходящи трансфери. Ние винаги сме искали да имаме български футболисти, ако искате го приемете и така, че сме искали да помогнем финансовото на български клубове, но изборът е доста ограничен“, каза Караманджуков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 арестувани в Смолянско след фестивал, повечето са британци
16 арестувани в Смолянско след фестивал, повечето са британци
Мико Кузманов с рекорд в ранглистата, Григор Димитров запази позицията си
Мико Кузманов с рекорд в ранглистата, Григор Димитров запази позицията си