НОВИНИ

Анте Шимунджа: Станимир Стоилов е голям треньор, изпитвам уважение към него

Анте Шимунджа
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
14:46, 11.03.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди дербито с Левски, което ще се проведе в неделя (13 март) от 17.45 часа.

„Очаквам много труден мач. Познаваме отбора на Левски. Те притежават талантливи и качествени футболисти. Треньорът им Станимир Стоилов има богат опит, а Левски е много голям отбор. Аз обаче мисля за нашето представяне. Идеята ни е да наложим нашия стил на игра. Разучили сме силните им страни, а и знаем от какво те могат да се възползват“, бяха първите думи на словенския специалист, цитиран от сайта на шампионите.

„В неделя имаме мач от първенството с Левски. Срещите с тях за Купата на България са по-късно. Сега мислим само как ще спечелим трите точки. Това ще е първият ми голям мач, откакто съм тук, първото ми дерби. Знаем силните стани на Левски, но и силните страни на Лудогорец“, продължи той.

„Ние сме доволни, че Тони Недялков се върна и изигра 45 минути срещу Ботев Вр. Беше много добре за него. Не е готов обаче за 90 минути. Не е нормално след такова отсъствие да играе толкова много. Матиас Тисера пък беше с температура през седмицата, но се надяваме да е готов за срещата. Последните ни попълнения Тиаго и Дени Групер не са готови на 100%, а и документално не са изчистени нещата с тях, но за това питайте ръководството“, коментира Шимунджа кадровите проблеми в Разград.

„Със Станимир Стоилов се видяхме в Турция и разменихме няколко думи. Той е голям треньор, изпитвам уважение към него. Знам, че той ще опита да адаптира отбора си към нашата игра. Преди 6 години, когато аз водех Марибор, а той Астана, се срещнахме в квалификациите на Шампионската лига. Бяха два интересни мача. Астана беше много добър отбор, а знаете, че домакинстват на на синтетичен терен, където имат предимство. Но нека не бъркаме историята с настоящето“, добави Шимунджа.

„Ключът за победа в дербито? Да вкараме един гол повече от тях. Най-важното е колко енергия ще изразходим. Тактически трябва да сме на високо ниво, много да тичаме и да имаме голямо притежание. Разбира се, разчитаме и на индивидуалните качества на двама или трима наши играчи“, завърши специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската прокуратура иска от съда да обяви "Мета" за екстремистка организация
Руската прокуратура иска от съда да обяви "Мета" за екстремистка организация
Шест мача наказание за играч на Спартак Варна за счупен крак
Шест мача наказание за играч на Спартак Варна за счупен крак