НОВИНИ

Антоан Бароан: В Ботев Пловдив искаме да сме в първата шестица

Французинът получи наградите за "Играч №1" на 12-и и 15-и кръг в Първа лига и значката " Златна топка " за "Футболист на месеца"

Антоан Бароан
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 14.11.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

В в Пресклуб „България“ нападателят на Ботев Пловдив Антоан Бароан получи купите за "Играч №1" на 12-и и 15-и кръг в Първа лига в анкетата сред футболните треньори и значката "Златна топка" за "Футболист на месеца".

Репортерите от спортните редакции и медии го избраха с убедително мнозинство и за №1 на октомври с 14 от общо 25 гласа.

Французинът отбеляза 3 гола на Берое /4:1/ и два на Локомотив София /6:0/ и с общо 8 гола е водач на листата на голмайсторите в шампионата.

„Моята цел е да бележа във вратата всеки мач, за да помагам на отбора си, но смятам, че ще ми бъде трудно да стана №1, по- скоро се стремя да бъда втори след голмайсторите, защото има по-добри от мен“, сподели нападателят.

Той благодари на гласувалите за него треньори и журналисти, както и на своите съотборници и за доверието, което е получил от треньора на „канарчетата“ и спортно-техническия щаб.

„Този сезон тръгнахме лошо. Винаги сме искали да сме в първата шестица, но сега се стремим към седмото място, което дава право да играеш квалификация за европейските турнири. Разбира се, ще се мъчим да спечелим и Купата на България. Там играем с различни отбори- от втора и от трета дивизия- но трябва да побеждаваме и много се надявам да спечелим Купата“, допълни той.

Нападателят признава, че е приятно изненадан от нивото на футбола в България.

„Бях приятно изненадан, когато излязох на терена за първи път с Ботев. В България има силни и умни играчи и нивото на футбола се подобри през последните години. Преди се разчиташе повече на физиката, а сега вижте отбор като Арда колко технични футболисти има. Трудно ми е обаче да направя сравнение между българските и френските отбори, защото стилът на игра е различен и затова не мога да сравня Ботев с отбор от Франция“, смята той.

Играчът на "канарчетата" отличи качествата на съотборника си Ивелин Попов.

„Да отбележиш гол срещу „Левски“ е удивително. Вече съм го правил, когато играехме на Коматево, но беше удивително да го направя и втори път. Малко се разочаровах, когато отначало не признаха гола, но после се зарадвах много. Идването на Ивелин Попов се отрази добре на отбора и лично на мен. Той е футболист, играл в няколко големи отбора, и допринася за добрата атмосфера на терена и в съблекалнята. От френските отбори съм фен на Марсилия и следя всички техни мачове, когато мога.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на община Перник се срещна с малтретирания ученик, заснет във видеоклип
Кметът на община Перник се срещна с малтретирания ученик, заснет във видеоклип
Премиерът към кмета на София за блокирания общински съвет: Не затваряйте възможности
Премиерът към кмета на София за блокирания общински съвет: Не затваряйте възможности