НОВИНИ

АПИ: Движете се с повишено внимание по магистрала "Струма"

bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 01.02.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Временно движението на магистрала "Струма" в участъка от 7-и до 9-и километър е ограничено в двете посоки поради обрушване на ската. От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват шофьорите да се движат с повишено внимание.

От сутринта в района се извършва почистване на ската. На място работят алпинисти и геолози, които отстраняват парчетата скална маса. Част от камъните вече са на пътното платно, малко по-късно ще бъдат извозени.

Целта е, след като се поставят отново мрежите, напрежението върху тях да е по-малко.

Обезопасяването в района започна още в събота вечерта, след като скална маса падна върху преминаващ автомобил.

Иван Досев - член на Управителния съвет на Пътната агенция, каза за БНТ: "Когато се е свлякло достатъчно голямо количество, защото, доколкото разбирам, не са паднали токова големи камъни, които да скъсат мрежата, но натрупаното количество вече ги е скъсало. Ако са били успели да чистят джобовете, вероятно е нямало да се случи това нещо. Но това не можем да го предвидим. Това е внезапен процес на откъсване на скален къс".

За почистването правят всичко възможно. Започват в момента, в който видимостта е нормална да извършват тези обрушващи действия. Забранено е да се работи в тъмната част на денонощието, но се надявам в рамките на днешния ден, ако всичко върви по план, както и вчера, да приключат своята работа в рамките на днешния ден.

От АПИ се надяват до края на деня почистването да приключи. Обходният маршрут е през Мало Бучене и Владая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дженоа поиска Али Соу
Дженоа поиска Али Соу
Емил Димитров: Водна криза по Черноморието няма да има
Емил Димитров: Водна криза по Черноморието няма да има