Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

АПИ санкционира строителя на участък от АМ "Европа" за недобра организация на движението

от БНТ
17:52, 21.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
апи санкционира строителя участък европа недобра организация движението
Слушай новината

Агенция "Пътна инфраструктура" санкционира строителя на АМ "Европа" в участъка от ГКПП "Калотина" до Драгоман за лошата временна организация на движение в отсечката.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на АПИ Тодор Василев инспектори от дирекция "Анализ на риска и оперативен контрол" в агенцията извършиха проверка след продължаващите сигнали за лоша временна организация и безопасност на движението в участъка и създадените предпоставки за възникване на пътни инциденти.

Санкцията е между 3000 лв. и 8000 лв.

Извършената проверка е установила редица нередности като липсваща или неправилно положена хоризонтална маркировка, липсващи или замърсени пътни знаци, както и необезопасени участъци, на които се работи.

Констатирано е, че строителят не изпълнява задълженията си съгласно договора за въвеждане на временната организация и осигуряване на безопасността на движението. Пътната сигнализация не е изпълнена в пълен обем съгласно одобрения работен проект за временна организация и не се полагат необходимите грижи за изправността и поддържането на пътната сигнализация.

АПИ ще изиска от консултанта и строителя в кратък срок да изпълнят в цялост одобрения проект за временна организация и безопасност на движението. Възложено е на ръководителя на екипа за управление на проекта и на изпълнителя на строителния надзор да извършват ежедневен контрол на изправността и поддържането на временната организация на движение.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Москва иска силите на НАТО да напуснат България (Обобщение)
Москва иска силите на НАТО да напуснат България (Обобщение)
Ботев (Пловдив) проведе последната си тренировка в Дубай
Ботев (Пловдив) проведе последната си тренировка в Дубай