НОВИНИ

Аплодисменти, песни и прекъсване на мач в чест на Ериксен (Снимки)

аплодисменти песни прекъсване мач ериксен снимки
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 17.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Евро 2020
Слушай новината

Двубоят между Дания и Белгия от Група Б на Евро 2020 премина под сянката на едно име – Кристиан Ериксен.

Публиката на стадион „Паркен“ в Копенхаген беше подготвила специална хореография. При това, не само привържениците на Дания, но и тези на Белгия бяха нарисували специални плакати и транспаранти за футболиста на Интер.

Кристиан Ериксен колабира по време на мача между Дания и Финландия в събота, като се наложи да бъде реанимиран от медицинския екип с дефибрилатор. Футболистът е в болница в Копенхаген, само на няколко минути от стадиона, на който се игра двубоят. Самият играч сподели преди ден, че с всички сили ще подкрепя своите съотборници от болничното легло.

Организаторите на срещата бяха подготвили специална хореография. На терена преди мача беше изнесена огромна червена фланелка с номера на Кристиан Ериксен – 10.

Феновете на „червения динамит“ пяха популярната в спортните среди песен „You’ll Never Walk Alone“ за футболиста, с послание, че той „никога няма да върви сам“, а ще има подкрепата на привържениците.

В 10-ата минута на срещата целият стадион избухна в аплодисменти именно за Кристиан Ериксен. Играчите на терена спряха мача за минута, като дори главният съдия Бьорн Кайперс на двубоя спря и започна да ръкопляска.

Всички футболисти от двата тима застанаха на местата си и започнаха да аплодират. Моментът беше много емоционален за съотборника на Кристиан Ериксен в Интер - Ромалу Лукаку, който поиска специално разрешение, за да посети приятеля си в медицинското заведение.

Ромелу Лукаку прегърна развълнувания футболист на Дания - Томас Делейни - по време на минутата за Кристиан Ериксен.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел
Президентът Радев проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел
Берое започна подготовка за новия сезон
Берое започна подготовка за новия сезон