НОВИНИ

Арда и Черно море не излъчиха победител в шестголово шоу в Кърджали

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:57, 15.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
арда черно море излъчиха победител шестголово шоу кърджали
Слушай новината

Отборите на Арда и Черно море сътвориха истински спектакъл на старта на новия сезон, завършвайки наравно 3:3 в двубой, игран на "Арена Арда", в който зрителите видяха три дузпи, редица обрати и драма до самия край.

Началото на срещата в Кърджали по нищо не предвещаваше получилия се голов спектакъл, като първото попадение падна едва в края на първото полувреме, когато Матеус Машадо даде аванс на гостите, възползвайки се от асистенция на Атанас Илиев.

Скоро след подновяването на играта обаче футболистите на Арда получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Пабло Гарсия срещу Абубакар Тунгара. Зад топката застана опитният Радослав Цонев и той не сбърка от бялата точка за 1:1.

В 62-ата минута момчетата на Александър Тунчев стигнаха и до пълния обрат чрез Преслав Боруков, който се разписа с плътен удар с десния крак, но само 120 секунди по-късно Матеус Машадо реализира втория си гол в мача, възстановявайки отново паритета.

Истинската драма обаче бе запазена за заключителните минути, в които първо "моряците" получиха дузпа, отсъдена след намеса на ВАР, за игра с ръка на Тунгара. Атанас Илиев превърна 11-метровия наказателен удар в гол и така отново даде аванс на Черно море.

Радостта за варненци продължи само няколко минути, защото Влатко Дробаров повали играч на Арда в наказателното поле и съдията Георги Кабаков посочи бялата точка за общо трети път от началото на срещата. Този път с отговорността се нагърби Абубакар Тунгара и не сбърка, оформяйки крайното 3:3.

По този начин срещата на "Арена Арда" в Кърджали завърши без победител, а отборите на Арда и Черно море ни направиха свидетели на първото равенство през сезон 2023/24 в родната Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните национали до 16 години отново надвиха Португалия в контрола в Ботевград
Баскетболните национали до 16 години отново надвиха Португалия в контрола в Ботевград
Опасно време: Силни ветрове и гръмотевични бури във Великобритания
Опасно време: Силни ветрове и гръмотевични бури във Великобритания