НОВИНИ

Арда измести Славия от седмото място след шеметен обрат с гол в добавеното време

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:59, 01.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
арда измести славия седмото шеметен обрат гол добавеното време
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали постигна победа с 3:2 при домакинството си на Славия в двубой от четвъртия плейофен кръг на Първа лига.

„Белите“ откриха резултата на стадион „Арена Арда“ в 24-ата минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на домакините непокритият Ерол Дост стреля с глава, топката тупна в тревата и влетя в долния ляв ъгъл на стража Анатолий Господинов.

„Светлосините“ възстановиха равенството в 54-ата минута. Ел Меми Тетах бе изведен отляво в пеналтерията на столичани и почти от аутлинията центрира полувисоко към точката за изпълнение на дузпа, където Преслав Боруков с изстрел от воле успя да се разпише в далечния ляв ъгъл на вратаря Николай Кръстев.

Славия отново поведе в 73-ата минута, когато Натан Гасама пресече подаване в половината на Арда, направи индивидуален рейд и подаде наляво към Галин Иванов, който пусна остро успоредно подаване по земя в наказателното поле на домакините, където връхлитащият Ахмед Ахмедов с едно докосване прати кълбото в долния десен ъгъл на Господинов.

В самия края на редовното време тимът на Александър Тунчев за втори път изравни. Ласана Ндиайе се възползва от неразчетено излизане от страна на вратаря Кръстев и от малък ъгъл прати топката между краката му за 2:2.

Арда стигна до пълен обрат във втората минута от добавените пет на мача. Светослав Ковачев центрира от дясно в пеналтерията на „белите“, където Пламен Крачунов стреля от плонж с глава, Кръстев изби, но при добавката Боруков се разписа за крайното 3:2 в полза на домакините.

В класирането Арда заема седмото място с актив от 55 точки, колкото има и осмият Славия, но „белите“ са с по-лоша голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на шампиона Балкан: Чувствам се като в приказка
Треньорът на шампиона Балкан: Чувствам се като в приказка
Светият синод с благотворителна кампания по случай Деня на детето
Светият синод с благотворителна кампания по случай Деня на детето