НОВИНИ

Арда Кърджали безпроблемно спечели домакинството си на Ботев Враца

Милен Костов
от Милен Костов
19:42, 15.09.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Арда Кърджали
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Арда Кърджали победи Ботев Враца с 4:0 в мач от 9-ия кръг на Пъра лига. Абубакар Тунгара бе точен на два пъти, като Тонислав Йорданов и Станислав Иванов също записаха имената си сред голмайсторите.

Домакините поведоха в резултата след едва 105 секунди игра. Тонислав Йорданов даде аванс на кърджалии след като стреля с едно докосване към вратата на Федерико Бариос.

Възпитаниците на Александър Тунчев удвоиха преднината си в края на първото полувреме. Абубакар Тунгара и Тонислав Йорданов размениха двойно подаване на границата на наказателното поле. Малиецът бе изведен в наказателното поле и с плътен удар направи резултата 2:0.

След почивката кърджалии продължиха да бележат. Станислав Иванов направи преднината класическа в 50-ата минута с удар по земя в долния десен ъгъл.

Абубакар Тунгара удвои головата си сметка в 58-ата минута, за да оформи крайния резултат. След грешка на Жан-Пиер Да Силва в защита Мартин Стойчев се озова зад гърба на противниковата отбрана. Той не подходи егоистично, като вместо това подаде към Абубакар Тунгара, който се разписа на празна врата.

Арда Кърджали заема 6-ата позиция в класирането с актив от 13 точки. Ботев Враца се намира на 13-ото място в подреждането с 6 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задочен спор чии са заслугите за отпадането на мониторинга
Задочен спор чии са заслугите за отпадането на мониторинга
Адриан Андреев загуби на четвъртфиналите на тенис турнир в Полша
Адриан Андреев загуби на четвъртфиналите на тенис турнир в Полша