НОВИНИ

Арда Кържали победи комфортно Пирин в Благоевград

арда кържали победи комфортно пирин благоевград
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 01.09.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Пирин Благоевград загуби с 0:2 като домакин срещу Арда Кърджали в първи двубой от осмия кръг в Първа лига, който беше дебютен за новия старши треньор на "орлетата" Иво Тренчев. Голове на Тонислав Йорданов и Преслав Боруков белязаха поредния слаб мач за благоевградчани, които продължават с неубедителното си представяне.

В 20-ата минута Данил Кондраков стреля от дистанция, но топката премина покрай вратата, пазена от Анатолий Господинов.

Две минути след това Абубакар Тунгара отправи удар от границата на наказателното поле, но Максим Ковальов демонстрира класа и се справи със ситуацията.

След точно половин час игра Деян Лозев проби и подаде топката в наказателното поле, където беше Станислав Иванов, но шутът му беше париран. Лъчезар Котев опита да направи добавка, но Максим Ковальов отново се намеси решително.

В 39-ата минута Александър Дюлгеров игра с ръка в наказателното поле на домакините след удар на Иван Тилев. Главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа, която беше спасена от Ковальов при изпълнението на Тонислав Йорданов. Нападателят на Арда не сбърка при втория удар и даде аванс за Арда.

След почивката играта беше предимно в средата на терена и двата отбора не създадоха много голови положения. Влезлият като резерва за гостите Преслав Боруков шутира от дистанция, но кълбото беше уловено от Максим Ковальов.

В 85-ата минута с глава на капитана на домакините Николай Дюлгеров срещна гредата след центриране от ъглов удар на Симеон Александров, а в ответната атака Боруков беше близо до попадението за тима от Кърджали.

Три минути след това Боруков все пак оформи успеха за гостите с пробив през центъра, след което преодоля и стража Ковальов.

Малко преди края на срещата попадение на Любомир Тодоров от "зелените" беше отменено.

Пирин има шест загуби от седем изиграни двубоя и остава на дъното в класирането, докато Арда е на осма позиция в класирането до момента.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът "Турски поток": Политическите реакции за разследването на газопровода
Казусът "Турски поток": Политическите реакции за разследването на газопровода
Литва и Словения се класираха за четвъртфиналите на световното първенство по баскетбол за мъже
Литва и Словения се класираха за четвъртфиналите на световното първенство по баскетбол за мъже