НОВИНИ

Арда нанесе нов удар по самочувствието на ЦСКА

Тимът от Кърджали задълбочи кризата в лагера на "армейците"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:55, 24.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
арда цска
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Арда си припомни вкуса на триумфа в Първа лига. Селекцията на Александър Тунчев матира ЦСКА с 2:1 в среща от шестия кръг, изиграна на "Арена Арда".

Чинонсо Офор и Иван Тилев зарадваха "сините", докато за "армейците" точен бе Годин Коляипу. По този начин тимът от Кърджали задълбочи кризата в редиците на "червените", нанасяйки им трето поредно поражение в родния елит.

Арда се придвижи до седмото място във временното класиране с 9 точки, а съставът на Томислав Стипич продължава да затъва и вече заема 13-та позиция, като има на сметката си скромните 3 точки. На 30 август (петък) тимът от Кърджали ще има визита на Славия, докато ден по-късно столичани ще домакинстват на Ботев Пловдив на стадион "Локомотив" в квартал "Надежда".

Голови положения не липсваха пред двете врати в началните минути. Домакините се разминаха с гола в 27-та минута, когато Димитър Велковски центрира към Станислав Иванов. Крилото засече ефектно от въздуха, но Густаво Бусато бе на точното място в точното време и се отличи с важно спасяване.

15 минути по-късно „сините“ вече ликуваха. Топката стигна до Иванов, а след негово центриране Чинонсо Офор надскочи Браян Кордоба, за да простреля Бусато с глава. Това се оказа достатъчно за тима от Кърджали да се оттегли в съблекалнята при 1:0.

Гостите потърсиха изравняването още при откриването на второто полувреме, но опитите им не дадоха резултат. В 53-та минута Арда нанесе още един удар по самочувствието на „армейците“. Този път Иванов попадна в центъра на събитията и нахлу в наказателното поле на „червените“. След това асистира към непокрития Иван Тилев, който се разписа с шут по земя.

Положенията продължиха да валят и от двете страни, като столичани се хвърлиха в отчаяни опити да вкарат. Това се сучи в 85-та минута. Тогава гостите се възползваха от центриране и Годин Коляипу намали изоставането им. До последния съдийски сигнал опасните положения продължиха, но нов гол така и не падна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стара Загора бе домакин на състезание по скейтборд от Световния Руки Тур
Стара Загора бе домакин на състезание по скейтборд от Световния Руки Тур
Продължава да гори пожарът в района на Брезник, Божурище и Сливница
Продължава да гори пожарът в района на Брезник, Божурище и Сливница