НОВИНИ

Арда разгроми Локомотив (Пловдив) и вече не е сред изпадащите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:20, 18.03.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
арда разгроми локомотив пловдив вече сред изпадащите
Снимка: ПФК Арда (Кърджали)
Слушай новината

Отборът на Арда (Кърджали) постигна разгромен домакински успех с 5:1 над състава на Локомотив (Пловдив) в двубой от 24-ия кръг на футболното ни първенство.

Гостите поведоха още в 3-ата минута в резултата. Райън Бидунга изпълни тъч в половината на Арда, където Алекс Петков спечели високата топка, а след това Петко Ганев се опита да я продължи към Мартин Луков, но не успя. От това се възползва Парвиз Умарбаев, който достигна кълбото и с прехвърлящ удар се разписа в далечния ъгъл на вратата за 1:0 в полза на „смърфовете“.

Съставът на Стамен Белчев възстанови равенството в 25-ата минута. Давид Кики центрира в наказателното поле на „чено-белите“ за Тонислав Йорданов, но Йосип Томашевич надскочи нападателят на Арда и отклно топката, която попадна в краката на Светослав Ковачев. Младокът овладя и стреля по диагонал, стражът Лукас Рейдар спаси, а при добавката Александър Георгиев се разписа за 1:1.

Попадението стъписа тимът от Пловдив, който допусна обрат само четири минути по-късно. Голмайсторът Георгиев получи извеждащо подаване по левия фланг и центрира в наказателното поле на Локомотив, където Тонислав Йорданов с глава се разписа за 2:1 в полза на Арда.

Малко след половин час игра домакините реализираха и трето попадение във вратата на Рейдар. След центриране от ъглов удар топката се отклони в краката на Алекс Петков и продължи към Петко Ганев, който с прецизен удар от вратарското поле покачи резултата на 3:1 в полза на кърджалийци.

Десетина минути след началото на втората част гостите останаха в намален състав. Райън Бидунга извърши грубо нарушение срещу Александър Георгиев, а реферът Станислав Тодоров първоначално му показа жълт картон, но след намеса на ВАР бранителят на "черно-белите" бе изгонен от игра с директен червен картон.

„Сините“ направиха пълен разгрома за състава на Александър Тунчев, вкарвайки четвърто попадение в 66-ата минута. Александър Георгиев бе изведен отляво в наказателното поле на „смърфовете“ и стреля по диагонал, а вратарят Рейдар отрази. Избитата топка бе овладяна от Светослав Ковачев, който върна назад към Иван Тилев, който с удар от границата на вратарското поле се разписа за 4:1.

В добавеното време на срещата Ковачев оформи крайното 5:1 в полза на домакините, разписвайки се след центриране на резервата Георги Атанасов по фланга.

Победата изкачи тимът на Арда на деветото място с актив от 28 точки, на 3 пункта зад Локомотив (Пловдив), който е седми с 31 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георг Георгиев: Ние имаме сведения, че министър-председателят лично е разпоредил операцията
Георг Георгиев: Ние имаме сведения, че министър-председателят лично е разпоредил операцията
Лазаров е финалист на двойки в Хърватия
Лазаров е финалист на двойки в Хърватия