НОВИНИ

Арестуваха двама българи, превозвали дрога с линейка в Истанбул

Айше Сали
от Айше Сали
13:32, 20.09.2023 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
Балкани
четирима души остават ареста заради скандала незаконните осиновявания гърция
Снимка: Pixabay
Слушай новината

Двама души с българско гражданство са задържани с дрога в Истанбул, съобщи вътрешният министър на Турция Али Йерликая в профила си във Фейсбук. При спецоперация са иззети 84 кг канабис и 32 кг хероин, скрити в линейка.

Според източници на "По света и у нас" става дума за вътрешна операция на разследващите в Турция. Тя не е проведена съвместно с България и засега не е постъпвало искане за съдействие от страната ни.

Акцията е извършена от екипи на Отдела за борба с разпространението на наркотици на истанбулската полиция. Наркотиците са били открити в линейка за транспортиране на пациенти, пътувала от България за Истанбул.

Полицията започнала да следи линейката след влизането ѝ в Турция. Линейката е била спряна за претърсване в Истанбул, при което са били открити наркотиците. Те са били скрити в тайници в превозното средство, уточняват турски медии.

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи на Турция отказаха да предоставят допълнителна информация за случая.

Междувременно при друга операция в истанбулския квартал "Еюпсултан" са били иззети 44,5 кг скънк при претърсване на жилище. При акцията са задържани четирима граждани на Босна и Херцеговина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празничната програма на БНТ за Деня на независимостта на България
Празничната програма на БНТ за Деня на независимостта на България
Биляна Дудова и Юлияна Янева стартираха успешно на световното по борба
Биляна Дудова и Юлияна Янева стартираха успешно на световното по борба