НОВИНИ

Арне Слот: Салах може да вкара във всеки един момент

Нидерландецът, който наследи Юрген Клоп на треньорския пост в Ливърпул през лятото, стана първият мениджър в клубната история с осем победи в първите си девет мача във всички турнири.

Арне Слот
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 03.10.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Мохамед Салах е от типа нападатели, които могат да се разпишат във всеки един момент от мачовете, независимо дали са в голова серия, или в период без попадения. Това заяви мениджърът Арне Слот след победата на Ливърпул с 2:0 над Болоня в Шампионската лига, за която египтянинът отбеляза първото попадение.

За Салах това бе трети гол в трети пореден мач, като преди това нападателят не бе вкарвал именно в толкова двубои.

"Преди това (преди предния мач срещу Уест Хем за Купата на Лигата - б.пр.), Мо имаше три поредни без гол. Това е футбол, случва се да не вкарваш известно време или да се разпишеш само веднъж. Такива футболисти като Мо обаче рано или късно вкарват, така че като треньор нямаш правото да не ги пускаш на терена", заяви мениджърът на "червените".

Салах е с изтичащ договор и от януари може да преговаря с други клубове, но Слот не се притеснява от това.

"Днес Мо игра много добре и съм изключително доволен от него. Това ме интересува, не гледам към следващия сезон", категоричен бе Слот.

Нидерландецът, който наследи Юрген Клоп на треньорския пост в Ливърпул през лятото, стана първият мениджър в клубната история с осем победи в първите си девет мача във всички турнири. Мърсисайдци спечелиха и първите си два мача в Шампионската лига, което ги класира на пето място в подреждането.

"Това не е толкова важно, но е приятно. Тук са работили толкова много велики мениджъри, които са постигнали много. Само се надявам това да не е единственото, за което хората ще ме помнят след две или три години, или колкото и да остана. Надявам се да имам още специални постижения", каза Слот, цитиран от агенция Ройтерс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данните на целия личен състав на нидерландската полиция са били откраднати при кибератака
Данните на целия личен състав на нидерландската полиция са били откраднати при кибератака
Лионел Меси добави нов трофей в кариерата си
Лионел Меси добави нов трофей в кариерата си