НОВИНИ

Арсенал е първият полуфиналист за Купата на лигата

Арсенал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:36, 21.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал победи третодивизионния Съндерланд с 5:1 в четвъртфинален мач за Купата на лигата. Еди Нкетия се отчете с хеттрик, а Никола Пепе и Чарли Патино също бяха точни за домакините. Нейтън Бродхед отбеляза почетното попадение за гостите.

Първото по-опасно положение в мача дойде за "топчиите". Елиът Емблътън се опита да пресече центриране от левия фланг и в опит да пресече подаването, изпрати топката в напречната греда на собствената си врата.

В 17-ата минута капитанът Роб Холдинг стреля с глава, но Лий Бърг спаси. Стражът изпрати топката в Еди Нкетия, който откри резултата с коляно. Само 10 минути по-късно Никола Пепе отбеляза второто си попадение за сезон, след като овладя подаване на Седрик Соарес и стреля в близкия ъгъл на противниковата врата.

"Черните котки" наложиха натиск и върнаха едно попадение. Нейтън Бродхед бе изведен сам срещу Бернд Лено и преодоля вратаря за 1:2.

"Артилеристите" си върнаха аванса от две попадения след почивката. Еди Нкетия засече от движение центриране на Никола Пепе и направи резултата 3:1.

Гостите се опитаха да се върнат в мача, но удар на Елиът Емблътън се отби от лявата греда.

В 58-ата минута Никола Пепе отново асистира на Еди Нкетия, който бе точен с пета. В добавеното време на сблъсъка резервата Чарли Патино отбеляза дебютното си попадение за клуба в първия си мач с мъжкия отбор. Тийнейджърът засече с едно докосване центриране на Никола Пепе.

Арсенал ще научи опонента си утре след края на последния мач от надпреварата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус завърши годината с победа над Каляри в Торино
Ювентус завърши годината с победа над Каляри в Торино
Рекордно поскъпване на цената на природния газ
Рекордно поскъпване на цената на природния газ