НОВИНИ

Арсенал и Манчестър Сити спечелиха домакинствата си във Висшата лига

"Артилеристите" се наложиха над Саутхемптън, докато "гражданите" победиха Фулъм.

Милен Костов
от Милен Костов
18:57, 05.10.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Арсенал Кай Хаверц
Снимка: БТА
Слушай новината

Арсенал и Манчестър Сити спечелиха домакинствата си от 7-ия кръг във Висшата лига. "Артилеристите" се наложиха над Саутхемптън с 3:1, докато "гражданите" победиха Фулъм с 3:2.

През първото полувреме на стадион "Емирейтс" в Лондон двата отбора си размениха по един точен удар, но головете дойдоха след почивката.

"Светците" изненадаха "артилеристите" с гол в 55-ата минута. Камерън Арчър завърши скоростна контраатака с удар в далечния ъгъл за 1:0.

Възпитаниците на Микел Артета обаче изравниха в ответната атака. Кай Хаверц изравни с шут от границата на наказателното поле.

"Топчиите" стигнаха до обрат десет минути по-късно. Резервата Габриел Мартинели засече на задна греда центриране в наказателното поле на Букайо Сака.

След двете си асистенции, Букайо Сака записа името си сред голмайсторите. Крилото стреля с вътрешен удар с подпечата успеха за домакините.

В 78-ата минута гостите удариха две греди за една минута, но така и не успяха да избегнат поражението.

В друг мач от кръга Манчестър Сити се наложи над Фулъм. Лондончани поведоха в резултата на стадион "Етихад". Раул Хименес впечатли с асистенция с пета и намери Андреас Перейра, който стреля от движение във вратарското поле за 1:0.

Матео Ковачич изравни резултата с плътен шут от вътрешността на наказателното поле. След почивката отново хърватинът бе точен, само 95 секунди след подновяването на играта. Халфът отново бе точен с премерен изстрел от границата на наказателното поле.

В края на второто полувреме резервата Джереми Доку удвои преднината на шампионите. Полузащитникът проби по левия фланг и отправи удар от дистанция в далечния ъгъл.

Столичани стигнаха до нов гол в предпоследната минута на редовното време, не не успяха да избегнат загубата. Родриго Муниз се появи от резервната скамейка и оформи крайния резултат с плътен шут в наказателното поле.

Арсенал заема 3-ата позиция в класирането с актив от 17 точки, колкото има и 3-ият Манчестър Сити. Фулъм остава 6-и с 11 пункта, докато Саутхемптън е на предпоследното 19-о място с 1 точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колелата на живота
Колелата на живота