НОВИНИ

Арсенал изригна в Прага и сложи край на мечтите на Славия

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:50, 16.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Лига Европа
арсенал изригна прага сложи мечтите славия

Отборът на Арсенал се класира за 1/2-финалите в тазгодишното издание на Лига Европа, след като късно снощи разгроми Славия (Прага) с 4:0 в Чехия.

Миналият четвъртък "артилеристите" подцениха чехите в Лондон и допуснаха изравнителен гол в добавеното време на мача на "Емирейтс", но вчера убиха интригата в сблъсъка още през първото полувреме с головете на Никола Пепе (18`), Александър Лаказет (21`) и Букайо Сака (24`).

Попадение на младия Емил Смит Роу в 14-та минута пък бе отменен заради засада. През второто полувреме Лаказет оформи крайният резултат, след като се разписа от дузпа в 77-та минута.

Така с общ резултат 5:1 от двата мача Арсенал продължава към последните четири отбора в надпреварата.

Лондонският тим вкарва не по-малко от три гола в четири поредния гостувания във всички съревнования за първи път от декември 1932 г. В последните си четири мача навън Арсенал победи Шефилд Юнайтед (3:0), завърши наравно с Уест Хям (3:3), победи Олимпиакос с 3:1 и снощи Славия с 4:0.

Съперник на Арсенал в предпоследната фаза на втория по сила европейски клубен турнира ще бъде Виляреал, който се наложи над Динамо (Загреб) с 2:1 (1:0 в първия мач).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Деня на Конституцията
Отбелязваме Деня на Конституцията
Проф. Ангелов: Здравната ни система издържа въпреки големия натиск
Проф. Ангелов: Здравната ни система издържа въпреки големия натиск