НОВИНИ

Арсенал надви Челси за едно полувреме и се върна на върха във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:00, 03.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
арсенал надви челси едно полувреме върна върха висшата лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Арсенал победи с 3:1 като домакин състава на Челси в лондонско дерби от 34-ия кръг на Висшата лига и по този начин прекъсна серията си от четири поредни двубоя без победа в първенството.

На своя "Емиратс" футболистите на Микел Артета свършиха голяма част от своята задача още през първото полувреме, когато Мартин Йодегор им даде аванс в 18-а минута, а отново той беше точен за 2:0 малко след изтичането на първия половин час от срещата.

В 34-а минута пък Габриел Жезус направи аванса на своя тим класически, разписвайки се при едно разбъркване в наказателното поле на гостите.

Арсенал можеше дори да увеличи още преднината си в началото на втората част, но "топчиите" се отчетоха с няколко пропуска от изгодни позиции, след което малко понамалиха темпото си на игра.

Това на свой ред пък отвор някои шансове пред тима на Челси и при един от тях Нони Мадуеке реализира почетното попадения за "сините", но въпреки това те допуснаха шестото си поредно поражение във всички турнири под ръководството на Франк Лампард.

В класирането този успех върна Арсенал временно на върха със 78 точки, което е с две повече от състава на Манчестър Сити, който обаче има и два мача по-малко спрямо своя съперник. В същото време отборът на Челси заема 12-а позиция с актив от едва 39 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за проливни валежи днес
Жълт код за проливни валежи днес
РБ Лайпциг разби Фрайбург и ще защитава трофея си от Купата на Германия
РБ Лайпциг разби Фрайбург и ще защитава трофея си от Купата на Германия